Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Morskom dobru uručeno plovilo za kontrole vrijedno 170.000 eura

Ovaj projekat u Crnoj Gori, kako je objavljeno na Facebook stranici preduzeća, realizuje Program Ujedinjenih Nacija za životnu sredinu (UNEP) i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, kao krajnjem korisniku GEF-ovog projekta “Promovisanje upravljanja zaštićenim područjima kroz integrisanu zaštitu morskih i priobalnih ekosistema u obalnom području Crne Gore”, juče je uručeno plovilo za potrebe vršenja kontrole u morskim zaštićenim područjima.

Ovaj projekat u Crnoj Gori, kako je objavljeno na Facebook stranici preduzeća, realizuje Program Ujedinjenih Nacija za životnu sredinu (UNEP) i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Navodi se da predmetno plovilo je u prisustvu proizvođača “Ris Marine” d.o.o. iz Hrvatske, predstavnika UNEP-a, UNDP-a, Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, spušteno u more, pregledano i održana je probna vožnja.

“U pitanju je profesionalno plovilo, koje će svojim performansama pomoći i olakšati kontrolu zaštićenih područja sa morske strane. U pravcu što boljeg rukovanja ovim plovilom, i postizanja što boljih rezultata, Javno preduzeće je organizovalo i dodatne obuke i edukacije za svoje zaposlene, kako bi, svi zajendo, na najbolji način odgovorili zadatku”, naveli su u objavi iz preduzeća.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve