Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Na crnogorskoj obali u ponudi 600 kupališta

Raskošne plaže, hoteli, javna kupališta posebne namjene, bazeni, samo je dio ponude, rekla je na Beograskom sajmu turizma predstavnica Morskog dobra, Bojana Tešević

Naredne ljetnje turitičke sezone u Crnoj Gori biće u ponudi 600 kupališta po kojima je naša obala posebna.

Raskošne plaže, hoteli, javna kupališta posebne namjene, bazeni, samo je dio ponude, rekla je na Beograskom sajmu turizma predstavnica Morskog dobra, Bojana Tešević.

”Najbrojnija će biti javna kupališta koja nude najraznovrsniji izbor kao što su porodična kupališta na kojima se možete opustiti i provesti divan boravak na našim plažama. Za ljubitelje nešto aktivnijeg odmora imamo sportsko rekreativna kupališta, kupališta za ronioce. Ono što u posljednjim godinama sve više privlači kako mlađu tako i stariju populaciju su kajterska kupališta. Takođe, crnogorsku obalu krasi nekolicina izuzetno malih ušuškanih plaža koje predstavljaju idealno mjesto za organizaciju nekih intimnijih događaja kao što su vjeridbe i vjenčanja”, priča Tešević.

Na crnogorskom primorju, od Ulcinja do Herceg Novog nalaze se kupališta visoke kategorije.

– Imamo 40 plaža i jednu marinu koje su nosioci ekskluzivnog ekološkog obilježja i to nam predstavlja, kako svojevrsno priznanje JP Morsko dobro u postizanju međunarodnog standarda u organizaciji kupališta, to pokazuje da se Crna Gora kvalitetom svoje ponude pozicionira na globalnoj mapi turističkih destinacija – navodi Tešević.

Na crnogorskom primorju posebne dragulje predstavljaju parkovi prirode.

”Nakon proglašenja zaštićenih područja 2021. godine imamo parkove prirode Platamuni I klasični stari Ulcinj I svi oni posjetioci koji dođu u ova područja čeka ih poseban program gdje će moći da se informišu i uživaju u ljepotama ovih područja koja su I te kako značajna za očuvanje životne sredine i biodiverziteta sa kojima je crnogorska obala bogata”, kazala je Tešević.

Zahvaljujući ovakvoj ponudi i uspješnoj prezentaciji tokom tri dana 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, predstavnici Morskog dobra se nadaju dobroj posjećenosti sa tržišta Srbije tokom predstojeće ljetne sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve