Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Radnici Željezare na krovu čekaju da EPCG ispuni obećanje i vrati ih na posao

Posljednjih dana prošle godine ozvaničeno je da će EPCG kupiti imovinu nikšićke željezare od turske kompanije Tosjali i to su bivši metalurzi sa zadovoljstvom dočekali, ali otkako je ta informacija objelodanjena ništa se novo nije dogodilo, pa je 220 željezaraca i dalje na krovu upravne zgrade

Posljednjih dana prošle godine ozvaničeno je da će EPCG kupiti imovinu nikšićke željezare od turske kompanije Tosjali i to su bivši metalurzi sa zadovoljstvom dočekali, ali otkako je ta informacija objelodanjena ništa se novo nije dogodilo, pa je 220 željezaraca i dalje na krovu upravne zgrade.

Radnik Milan Kosović podsjeća da njihova agonija traje već osam mjeseci.

“Teško nam je, na krovu dežuramo u smjenama danonoćno. Nemamo struje, vode, a sad je i hladno. Ipak, bićemo istrajni dok se ne ispune naši zahtjevi. Zvanično nam se niko nakon novogodišnjih praznika nije obraćao, a naš prvi zahtjev je bio da se vratimo na svoja radna mjesta i da dobijemo ponovo rješenja na neodređeno vrijeme”, kazao je Kosović portalu Pobjeda.

Podsjetio je da je minulih mjeseci pričano i raznim rješenjima, pominjalo se da željezaru treba da preuzme i Davidović, pa Vlada, a na kraju je to i zvanično učinila EPCG.

“Ne znamo da li su isplatili turskog investitora. Pominjalo se da bi trebali da im uplate 15 miliona eura do 15. januara, a ostatak kasnije, ali to su sve nezvanične informacije”, navodi on i ističe da vjeruju da će sa EPCG lakše postići dogovor nego sa predstavnicima Tosjali kompanije, a da je jasno da svi željezarci jedva čekaju da počnu raditi, jer je to za njihove porodice jedini izvor egzistencije.

“Dobili smo obećanje i sad čekamo da se ono ispuni, a to znači da je menadžment EPCG na potezu”, zaključio je Kosović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
13.01.2023-05:56 05:56

Ovi su barem imali šansu i radili koliko je tek onih koji nikad nijesu dobili šansu i što treba oni da čine? Treba li svi da se penjemo na krovove bukve ili česove kranove…Ipak ovi koji su im obećali da će ih zaposliti neka to urade ili neka ih vode kući…