Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Prihodi od taksi u Budvi veći za 43 procenta

Prihodi od raznih taksi su narasli na 1.978.397,63 eura, što predstavlja značajan porast od 43 procenta u odnosu na prethodnu godinu

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma navode da turistička sezona u Budvi donosi sjajne rezultate i, kako ističu, obećava mnogo razloga za zadovoljstvo.

Prihodi od raznih taksi su narasli na 1.978.397,63 eura, što predstavlja značajan porast od 43 procenta u odnosu na prethodnu godinu.

Najveća budvanska hotelska grupa, HG “Budvanska rivijera”, posebno se ističe kao uspješna, poručuju iz Ministarstva. U prvih šest mjeseci 2023. godine, zabilježili su nevjerojatan rast od 100% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te 12% bolje rezultate nego u istom periodu 2019. godine. Popunjenost svih njihovih kapaciteta dosegnula je maksimalnih 100%, a hotelijeri s optimizmom očekuju konačne rezultate koji će potvrditi izvrsnost sezone.

Takođe, prisutan je i interes za produženje sezone, s obećavajućim rezervacijama za period od septembra do oktobra.

Statistički podaci Uprave za statistiku Crne Gore pokazuju značajan rast turističkih posjeta u Budvi u periodu januar – maj 2023. godine. Dolasci su porasli za 62%, a noćenja za 50% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Gosti iz različitih zemalja doprinose ovom iznenađujućem rastu. Najveći udio u ukupnom broju dolazaka ostvarili su posjetioci iz Srbije, Njemačke, Francuske, Albanije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Ruske Federacije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Holandije. Takođe, značajan interes dolazi iz vanevropskih zemalja poput Izraela, Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Ova sezona obećava nastavak uspješnog trenda, te čini Budvu jednom od najtraženijih turističkih destinacija u regiji, navode iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve