Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Presker: Prošlogodišnja slika Kotora nije bila nimalo prijatna

Presker i Jokić su izrazili interesovanje za saradnju u privredi između Slovenije i Crne Gore, te su razmatrali i mogućnosti organizovanja kulturnih događaja i manifestacija

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Gregora Preskera, koji je naglasio da prošlogodišnja slika Kotora nije bila nimalo prijatna, posebno ako se uzme u obzir da je to grad koji počiva na turizmu.

Tokom razgovora su spomenuli dugogodišnje dobre odnose između Slovenije i Crne Gore i izrazili uvjerenje da će se isti nastaviti i u budućnosti.

“Drago mi je što je KotorArt bio povod i prilika da se sretnemo i razmijenimo mišljenja o kulturi i tradiciji koja spaja naše dvije države, posebno iz razloga postojanja zajednice Slovena koja u Kotoru i Crnoj Gori”, kazao je Presker.

On je iskazao zadovoljstvo brojem turista koje je sreo obilazeći Kotor jer kako kaže “prošlogodišnja slika Kotora, posebno ako se uzme u obzir da je to grad koji počiva na turizmu, nije bila nimalo prijatna”.

Presker i Jokić su izrazili interesovanje za saradnju u privredi između Slovenije i Crne Gore, te su razmatrali i mogućnosti organizovanja kulturnih događaja i manifestacija.

Jokić je izrazio zadovoljstvo što su se susreli i kazao da mu je izuzetna čast što dobri i prijateljski odnosi sa Slovenijom mogu rezultirati saradnjom u više oblasti u narednom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve