Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Prekinut postupak u parnici Biljane Knežević protiv Aerodroma zbog zapošljavanja Petra Radulovića

Prekid postupka do pravosnažnog okončanja postupka koji se vodi pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici protiv Petra Radulovića

Određen je prekid postupka u predmetu Biljane Knežević protiv Aerodroma, do pravosnažnog okončanja postupka koji se vodi pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici protiv Petra Radulovića zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave i D.Đ. zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave ili do nalaženja suda da ne postoje razlozi za čekanje njegovog završetka, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

“Rješenjem ovog suda određen je prekid parničnog postupka u predmetu tužilje Biljane Knežević protiv “Aerodroma Crne Gore” DOO Podgorica i umješača na strani tuženog, Petra Radulovića, koji se vodi radi poništaja odluke tuženog o izboru Petra Radulovića na radno mjesto zamjenika direktora”, ističe se u saopštenju.

Navodi se da je po izvršenom uvidu u tužilačke spise, sud je utvrdio da je u toku izviđaj u predmetu formiranom protiv R.P. zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave i Đ.D. zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave.

Kako se u konkretnom slučaju ispituje vjerodostojnost isprave koja je korišćena kao dokaz o radnom iskustvu prilikom apliciranja za radno mjesto zamjenika izvršnog direktora tuženog, dok je u parničnom postupku tražen poništaj ove odluke, to je sud našao da donošenje odluke u postupku pokrenutom pred nadležnim tužilaštvom predstavlja prethodno pitanje za odlučivanje u parničnom postupku.

“Sud je dužan da prilikom ocjene zakonitosti predmetne odluke istu ispita po sadržini, ali i da cijeni zakonitost cjelokupnog postupka koji je prethodio izboru kandidata”, zaključuje se u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
04.05.2023-07:34 07:34

Nista novo u CG tuzilastvu,korupcija i nesojluk na nivou,kako pravo “sudili”tako vam Bog pomogao,zamislite se zobaci( cast izuzezima ima postenih sudija).