Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Povećan broj letova između Beograda i Tivta, sedmično do 26 puta

Tako će putnici na raspolaganju imati gotovo dvije hiljade sjedišta više na avionima Airbus i ATR iz flote Er Srbije. Srpska nacionalna avio-kompanija je 16. jula uvela direktne letove između Niša i Tivta, koji će se od danas do početka zimske sezone obavljati tri puta sedmično, navedeno je u saopštenju

Zbog velikog interesovanja putnika, Er Srbija (Air Serbia) će tokom avgusta povećati broj letova između Beograda i Tivta, tako da će do kraja mjeseca saobraćati do 26 puta sedmično na toj relaciji, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Foto: Arhiva

Tako će putnici na raspolaganju imati gotovo dvije hiljade sjedišta više na avionima Airbus i ATR iz flote Er Srbije. Srpska nacionalna avio-kompanija je 16. jula uvela direktne letove između Niša i Tivta, koji će se od danas do početka zimske sezone obavljati tri puta sedmično, navedeno je u saopštenju.

Takođe, Er Srbija će tokom avgusta između svojih baza u Beogradu i Nišu i Tivta obaviti čak 123 povratna leta.

“Posvećeni smo razvoju saobraćaja sa Crnom Gorom, izuzetno važnim tržištem za Er Srbiju. Tivat i Podgorica su dvije naše ubjedljivo najfrekventnije destinacije, sa 216 povratnih letova koje ćemo obaviti u avgustu, ispred Ciriha sa 84 i Londona sa 71 povratnim letom.

Pojačan intenzitet letova ka Tivtu uopšte ne iznenađuje, imajući u vidu da je u pitanju popularno turističko odredište u čijoj blizini se nalazi veliki broj omiljenih destinacija za odmor naših putnika. Uvjereni smo da ćemo značajno olakšati i velikom broju putnika koji poslovno ili turistički putuju na crnogorsko primorje sa presjedanjem u Beogradu, koristeći mrežu od preko 60 destinacija srpske nacionalne avio-kompanije”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

“Er Srbija je za Aerodrome Crne Gore jako važan partner, s obzirom da su prošle godine ka i iz naše zemlje prevezli preko 245 hiljada putnika. Ove godine rast je još veći, što nas izuzetno raduje a posebno uvođenje linije Niš-Tivat koja je dodatno ojačala našu saradnju.

Takav promet govori o velikom interesovanju za Crnu Goru kao turističku destinaciju i doprinosi jačanju naše privrede. Očekujemo da će do kraja ove godine Aerodromi Crne Gore opslužiti 2,6 miliona putnika, a našem rastu snažan zamajac daju partneri kao što je Er Srbija”, naglasio je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Srpski nacionalni avio-prevoznik i Aerodromi Crne Gore njeguju uspješno višedecenijsko partnerstvo o čemu svjedoči broj prevezenih putnika koji je konstantno u porastu, dodaju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve