Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Potpredsjednik Privredne komore na Generalnoj skupštini Eurochambresa

Skupština je prethodila 13. Svjetskom kongresu privrednih komora koji od 21. do 23. juna organizuje Trgovinska i industrijska komora Ženeve, a o čemu je tokom skupa govorio Vincent Subilia, generalni direktor ove asocijacije

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović učestvovao je u radu 132. Generalne skupštine Asocijacije privrednih komora Evrope – Eurochambres, održane u Ženevi, saopšteno je iz PKCG.

Skupština je prethodila 13. Svjetskom kongresu privrednih komora koji od 21. do 23. juna organizuje Trgovinska i industrijska komora Ženeve, a o čemu je tokom skupa govorio Vincent Subilia, generalni direktor ove asocijacije.

Poslanica u Skupštini Švajcarske Simone de Montmolin podijelila je svoje stavove o ekonomsko-komercijalnim odnosima EU-a i Švajcarske nakon prekida pregovora o sporazumu o saradnji 2021. godine.

Predsjednik Eurochambresa Vladimir Dlouhy govorio je o aktivnostima ove asocijacije od marta, kada je stupio na dužnost, kao i planovima za budući period.

Foto: PKCG
Foto: PKCG

Generalna skupština Eurochambres je diskutovala o preporukama kojima će ova asocijacija doprinijeti politici EU za period 2024-2029, zatim o Finansijskom izvještaju za 2022. godinu, organizaciji Evropskog parlamenta preduzeća čije je šesto izdanje planirano za 14. novembar u Briselu, te izbornom procesu za naredni dvogodišnji period.

Eurochambres je asocijacija koja okuplja više od 20 miliona evropskih preduzeća kroz 45 komora članica i mrežu 1700 regionalnih i lokalnih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve