Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Postsezona na primorju: Cijene i temperature ”presudne” za odmor u septembru

Oni koji ne vole natrpane plaže, gužvu u saobraćaju i visoke temperature, a uz to su i niže cijene, radije ljetuju u septembru

Zbog manjih gužvi, nižih temperatura i jeftinijih cijena smještaja, mnogi radije biraju da ljetuju u septembru i oktobru. Hotelijeri, ali i izdavaoci privatnog smještaja kažu da je postsezona počela dobro, a kažu da bi mogla biti najduža do sada. Sve češće dolaze i turisti iz zemalja van okruženja, objavio je Portal RTCG.

Oni koji ne vole natrpane plaže, gužvu u saobraćaju i visoke temperature, a uz to su i niže cijene, radije ljetuju u septembru. Da je Crna Gora poželjna destinacija i u postsezoni, uvjeravaju i turisti u Budvi.

Iako je manja gužva, ipak, nekim hotelijerima se ne čini. To je zato što, kako kažu iz Budvanske rivijere, očekuju dobru postsezonu, koja će, najavljuju, biti najduža do sada.

I izdavaocima privatnog smještaja početak postsezone čini se uspješnim.

“Imaćemo u septembru stoprocentnu popunjenost, zahvaljujući grupnim aranžmanima popnjenost će trajati do sredine oktobram, a naš Palas u Petrovcu bilježiće dobru popunjenost i očekujemo da do polovine novembra imamo goste”, kaže za TVCG Jelena Kaluđerović iz HG Budvanska rivijera.

“Najave su jako dobre i ako moramo reći da je sezona last minute i gosti sve to gledaju, u poslednjem trenutku gledaju kakvo je vrijeme, cijene letova i onda bukiraju u zadnji min”, dodaje Latif Hadžibrahimi, izdavalac privatnog smještaja.

A primorski gradovi mogu da se pohvale i gostima iz zemalja van regiona.

No, da bi nam više takvih gostiju dolazilo, osim mora, sunca i jeftinijeg smještaja, potrebne su i direktne avio konekcije sa zemljama Zapadne Evrope. Zato bi o tome trebalo na vrijeme razmišljati kako bi naredna turistička sezona bila uspješnija. A ovogodišnja se, kažu hotelijeri, ipak vratila na dobre staze.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve