Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Početak verifikacione misije Revizorske jedinice Generalnog direktorata EK za susjedsku politiku

Uvodni sastanak u okviru verifikacione misije Revizorske jedinice Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju (DG NEAR)

Sekretarka Ministarstva finansija i Nacionalna ovlašćena službenica za finansijsko upravljanje sredstvima IPA fondova (NAO), Ana Raičević, održala je uvodni sastanak u okviru verifikacione misije Revizorske jedinice Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju (DG NEAR), sa Philippe Hollinsky, vođom tima Jedinice za reviziju DG NEAR-a, Sandrom Ciganović, revizorom u Jedinici za reviziju DG NEAR-a i dva člana verifikacione misije Bojana Milćević Manunta i Joeri Goossens.

Verifikaciona misija se sprovodi u cilju povjeravanja izvršenja budžetskih zadataka u okviru finansijske perspektive IPA III za Godišnji akcioni program IPA 2021 i programa prekogranične saradnje Crna Gora – Abanija i Crna Gora – Kosovo (2021-2027).

Raičević je poželjela uspješan i produktivan rad revizorima Evropske komisije, kao i predstavnicima ostalih institucija, koje čine IPA strukturu za samostalno upravljanje finansijskom podrškom EU u okviru perspektive IPA III za period 2021-2027, i ukazala da novoimenovani rukovodni tim IPA strukture posvećeno radi na izvršenju svih zadataka i obaveza, uprkos brojnim izazovima i čestim promjenama u sistemu.

Verifikaciona misija se sprovodi u periodu od 24. do 28. aprila, kada će biti održan i završni sastanak, tokom kojeg će biti predstavljene ključne poruke sa sprovedene misije, a tokom ove nedelje sastanci će biti održani sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ministarstvom evropskih poslova, Upravu za kapitalne projekte i Revizorsko tijelo Crne Gore.

Uvodnom sastanku je prisustvovala i nacionalna IPA koordinatorka i državna sekretarka Ministarstva evropskih poslova, Milena Žižić, kao i i ostali predstavnici ključnih tijela IPA strukture u Vladi Crne Gore, v.d. generalnog direktora Direktorata za EU fondove u Ministarstvu evropskih poslova, Bojan Vujović, generalna direktorica Direktorata za upravljačku strukturu u Ministarstvu finansija, Anja Amidžić, generalna direktorica Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija, Jelena Davidović, v.d. pomoćnika direktora Uprave za kapiralne projekte, Naim Gjokaj i glavna revizorka Revizorskog tijela, Ksenija Barjaktarević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve