Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Plantaže izmirile kompletan dug za porez

Predstavnici Plantaža su kazali da su na taj način izmirene i obaveze proistekle iz reprograma poreskog duga, čime su Plantaže stekle pravo da se nađu na Bijeloj listi poreskih obveznika

Kompanija Plantaže je uplatom 3,3 miliona eura izmirila sve poreske obaveze i više nema dug prema Poreskoj upravi po bilo kom osnovu.

Predstavnici Plantaža su kazali da su na taj način izmirene i obaveze proistekle iz reprograma poreskog duga, čime su Plantaže stekle pravo da se nađu na Bijeloj listi poreskih obveznika.

“Sve poreske obaveze kompanije Plantaže izmirene su iz tekućih sredstava poslovanja. Ovo je jasan odgovor svima koji su iz ličnih, partijskih i drugih interesa, prosto zlonamjerno, medijski špekulisali i pokušavali da relativizuju očigledne uspjehe Plantaža”, navodi se u saopštenju kompanije, prenose Dnevne novine.

Iz Plantaža su dodali da su u posljednjih desetak godina imali ogromnih poslovnih problema, prije svega objektivne prirode.

“Zahvaljujući spremnosti ukupnog kolektiva i upravljačkog menadžmenta mnogi problemi su prevaziđeni. Kompanija je uprkos svemu ostvarila veoma dobre rezultate, a sve ovo vrijeme redovno isplaćuje zaradu za, u prosjeku, 1,2 hiljade zaposlenih”, rekli su iz kompanije.

Plantaže su, kako navode, u državni i budžet lokalne uprave po raznim osnovama u posljednjih deset godina uplatile oko 93 miliona EUR, dok je od početka 2008. do danas uplaćeno oko 110 miliona EUR, što je na godišnjem nivou oko deset miliona EUR.

“Ono što je od krucijalnog značaja za kompaniju je to što Plantaže značajna sredstva investiraju u proizvodno-prerađivačke kapacitete. Posljednjih deset godina uloženo je čak više od 40 miliona EUR”, zaključili su iz kompanije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve