Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Plan Vlade: Klikom do novog preduzeća

Pružiti brže, jeftinije i transparentnije usluge privrednicima

Elektronska registracija preduzeća podrazumijeva da se cjelokupan proces osnivanja preduzeća (od rezervacije imena do momenta kada preduzeće može da obavlja pravne radnje), odvija elektronski. S tim u vezi, u toku je izrada jedinstvene elektronske prijave za registraciju, navedeno je u Programu ekonomskih reformi Crne Gore od 2022. godine do 2024. godine. Dokument je objavljen na sajtu Vlade.

“U prethodnom periodu brojne su aktivnosti realizovane na unapređenju procesa registracije preduzeća. U tom smislu, u toku je izrada jedinstvene elektronske prijave za registraciju. Osim toga, od 25. decembra 2020. godine, putem linka https://efirma.tax.gov.me omogućena je elektronska registracija jednočlanog društava sa ograničenom odgovornošću za osnivače rezidente uz minimalni kapital od jedan euro, u kojem su osnivač i izvršni direktor jedno isto lice, uz priloženu elektronski potpisanu dokumentaciju”, navodi se u dokumentu.

Cilj je, kako se tvrdi, pružiti brže, jeftinije i transparentnije usluge privrednicima.

“Uvođenje elektronske registracije za osnivanje privrednog društva je značajan korak u digitalizaciji postupka otvaranja preduzeća koji je sada dodatno olakšan i pojednostavljen. Planirano je i dodatno unapređenje ovog servisa kojim će se omogućiti registracija svih privrednih subjekata i on-lajn”, piše u Programu ekonomskih reformi za Crnu Goru od 2022. godine do 2024. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
03.02.2022-13:05 13:05

To je moglo i prije 10 godina samo da su se našle pare u budžetu. Ima li ih sada? Ne? Pa o čemu se sada radi? Prazna prefizborna obećanja.