Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Bar: 170.000 eura za razvoj poljoprivrede u 2024.

Rok za dostavljanje zahtjeva za sve navedene linije podrške je 15. septembar 2024. godine, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju pojedinačnih programa

Opština Bar je raspisala Javne pozive za dodjelu podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva, unaprjeđenje vinogradarstva i podrumarstva, zatim stočarstva, razvoj pčelarstva, podizanje i opremanje voćnih zasada, kao i podrške za unaprjeđenje ratarske i povrtarske proizvodnje.

“U okviru podrške, a zavisno od konkretne poljoprivredne djelatnosti, korisnici ostvaruju pravo na dodjelu sredstava kako za pokretanje tako i za unaprjeđenje biznisa”, kazali su iz gradske uprave Bara.

Za navedene podsticaje, Budžetom Opštine Bar za 2024. godinu opredijeljeno je ukupno 170.000 eura, odnosno:

  • 40.000 eura za podršku aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva;
  • 15.000 eura za podršku razvoju vinogradarstva i podrumarstva;
  • 15.000 eura za podršku stočarskoj proizvodnji;
  • 15.000 eura za podršku aktivnostima za unaprjeđenje pčelarstva;
  • 36.000 eura za podršku aktivnostima za podizanje i opremanje voćnih zasada
  • 36.000 eura za podršku aktivnostima za unaprijeđenje ratarske i povrtarske proizvodnje.
  • 13.000 eura za vodosnabdijevanje na bezvodnom području, unaprjeđenje putne infrastrukture (izrada tehničke dokumentacije) te upravljanje rizicima u poljoprivredi i promociju poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda.

Iz Opštine Bar navode da visina podrške za ove podsticaje iznosi 50 odsto od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji.

“Detaljnije informacije o sadržaju Javnih poziva, maksimalnim iznosima podrške, opštim i specifičnim kriterijumima prihvatljivosti, potrebnoj dokumentaciji, načinu podnošenja zahtjeva i proceduri realizacije dostupne su na sajtu www.bar.me”, kazali su iz Opštine Bar.

Rok za dostavljanje zahtjeva za sve navedene linije podrške je 15. septembar 2024. godine, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju pojedinačnih programa.

Informacije u vezi sa Javnim pozivima mogu se dobiti putem telefona 030/301-450, 030/301-470 ili slanjem upita na mail adrese: [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected].

“Dodatno, 18, 19 i 20. mart precizirani su kao info dani tokom kojih će zainteresovana javnost moći da dobije sve potrebne informacije. 18. marta sa početkom 10h predviđen je info dan za mještane MZ Crmnica, 19. marta u 10h info dan u MZ Mrkojevići a 20. marta biće organizovan info dan u prostorijama MZ Ostros.  Cijeneći značaj poljoprivredne djelatnosti za razvoj naše opštine, lokalna uprava u kontinuitetu ulaže maksimalne napore u cilju razvoja poljoprivredne djelatnosti i kroz ove podsticajne mjere teži da dodatno motiviše i podstakne ljude da rade na pokretanju i unaprijeđenju svoje proizvodnje. Važno je naglasiti da je, u prethodnom petogodišnjem periodu, za direktne subvencije poljoprivredi i podršku mladim poljoprivrednicima Opština Bar izdvojila više od 700 hiljada eura”, naveli su iz Opštine Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve