Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Opština Andrijevica na privremenom finasiranju

Predsjednik opštine Željko Ćulafić je kazao da je Odluka o budžetu povučena ''zbog nekih amandmana kojima bi se zadovoljili nečiji lični interesi''

Opština Andrijevica donijeće Odluku o privremenom finansiranju, nakon što je na današnjoj sjednici Skupštine opštine povučena Odluka o budžetu za narednu godinu. To je Portalu RTCG kazao predsjednik opštine Željko Ćulafić (SNP).

On je kazao da je Odluka o budžetu povučena “zbog nekih amandmana kojima bi se zadovoljili nečiji lični interesi”.

“Ja to nisam mogao da dozvolim. Ići ćemo na privremeno finansiranje, ali biće sjednica Skupštine u januaru, i ja mislim da ćemo budžet usvojiti. Samo polako”, rekao je Ćulafić.

Poslije burnih događaja zbog smjene potpredsjednika Veselina Raketića (Nova) na prošloj sjednici glasovima DPS, SDP i jednog odbornika Demokrata, današnjoj sjednici su prisustvovali svi odbornici.

Amandmane na budžet podnio je Milan Mirković, koji je odbornik sa kvote SNP, ali nastupa samostalno.

Kada mu amandmani nijesu prošli, on je zatražio da se ta tačka povuče sa dnevnog reda, što je i učinjeno.

U međuvremenu su partiske centrale iz Podgorice izvršile pritisak na opštinske odbore vladajućih partija u Andrijevici (SNP, Nova i Demokrate) da se spuste strasti i da se očuva vlast u tom gradu.

Te partije imaju samo jednog odbornika više od DPS i SDP koji su u avgustu 2020. godine na lokalnim izborima prešli i u ovom gradu u opoziciju.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve