Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

OO PES Pljevlja predložio subvencije na električnu energiju za građane Pljevalja od oktobra do aprila

Oni su se obratili ministru energetike i rudarstva, Saši Mujoviću poručujući da poštuju njegov odnos prema svim građanima Crne Gore, te napore koje ulaže, kao i rezultate koje već postiže, te očekuju da će u što kraćem roku razmotriti predlog koji bi značajno uticao na unapređenje životnog standarda i životne sredine građana Pljevalja

Opštinksi odbor PES Pljevlja predložio je subvencije na električnu energiju za građane Pljevalja od oktobra do aprila.

“Pokret Evropa sad ostaje čvrsto na svom putu ka stvaranju uslova za bolji život svih građana Crne Gore. Uvećanje minimalnih penzija samo je prvi korak ka tome. Kao opštinski odbor preduzimamo dalje korake koji se odnose na naš grad, a jedan od njih je predlog za subvencije na potrošnju električne energije. Predlog koji smo uputili Vladi Crne Gore prenosimo u nastavku”, poručili su iz te partije.

Oni su se obratili ministru energetike i rudarstva, Saši Mujoviću poručujući da poštuju njegov odnos prema svim građanima Crne Gore, te napore koje ulaže, kao i rezultate koje već postiže, te očekuju da će u što kraćem roku razmotriti predlog koji bi značajno uticao na unapređenje životnog standarda i životne sredine građana Pljevalja.

“Naime, imajući u vidu činjenicu da su Pljevlja kao centar rudarsko energetskog sistema države Crne gore najviše izložena zagađenju, predlažemo da se odobri popust od 30% na račune za eletričnu energiju u periodu od 15.oktobra do 15. aprila, što bi predstavljalo dodatni stimulans smanjenju zagađenja kao i prelazak gradjana na energetski efikasne sisteme”, naveli su u saopštenju.

Takođe, kako su dodali, u skladu sa mogućnostima i u zavisnosti od kapaciteta elektrodistributivne mreže dobro bi bilo i razmisliti o dodatnoj subvenciji za potrošnju niže (noćne) tarife.

“Predlažemo da se ova kratkoročna mjera sprovodi sve do završetka projekta toplifikacije Pljevalja”, navode.

Stoga, zaključuju, “nadamo se da će naš zahtjev za subvencije, koji sadrži opšti interes za sve građane Pljevalja, biti podržan od strane Vašeg ministarstva kao i Vlade Crne Gore, imajući u vidu doprinos TE Pljevlja kao i AD Rudnika Uglja za cijelu državu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve