Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

ODNOS DRŽAVE PREMA PRIVREDI I SJEVERU: Dozvole ne izdaju, privatno otimaju, mafijaški mediji ih podržavaju

Iako je vlasnik uputio zahtjev da se kablovi pomjere zbog početka gradnje, nadležni to nijesu uradili. Tu u pomoć državnoj otimačini uskaču mafijaški mediji. Uprkos pravosnažnom rješenju suda o tome da kablovi moraju da budu izmješteni, to se nije deslo. Medijskom mafijaškom koncernu iz Vijesti sudske odluke i uzurpacija privatne imovine nijesu problem kada imaju jednu metu - da reketiraju sve koji žele da izgrade Crnu Goru u skladu sa planovima i važećom legislativom.

Prašina koja se digla nakon što je objavljen snimak gdje, navodno, državni sekretar u Ministarstvu finansija Miloš Medenica, ucjenjuje Mladena Bulatovića iz Kolašina, uslovljavajući ga da potpiše da neće tužiti državu za dobit izgubljenu tokom 11 godina koliko pokušava da legalizuje svoj objekat u ovom gradu, samo je vrh ledenog brijega kada je u pitanju odnos države prema privredi. Portal Aktuelno je objavio da više od godinu i po dana u ladicama Ministarstva finansija, na čijem je čelu ministar Aleksandar Damjanović, čeka zahtjev za postavljanje oko osam metara podzemnog kabla od Skijališta Kolašin 1450 do trafostanice T35, preko državnog zemljišta, koje bi snabdijevalo žičaru K7 električnom energijom.

Nova trafostanica T35 ima podzemni kabl, ali Kolašin 1450 ne može da se konektuje na nju zbog spornih osam metara državnog zemljišta koje je urbanizovano i na kojem nije predviđena nikakva gradnja, iako  je Skijalište Kolašin 1450 pomenuti zahtjev, uz svu neophodnu dokumentaciju koju je tražena poslalo nadležnom Ministarstvu finansija još 5. januara prošle godine.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Miloš Medenica, ucjenjuje Mladena Bulatovića iz Kolašina i podmuklo se krije iza floskule da ”brani interese države”. Da li je od ”medijske mafije” naučio da se državni interesi brane ucjenama i reketiranjem?

Godinu i po dana državne službe ne mogu da izdaju dozvolu za svega osam metara puta kako bi Skijalište Kolašin ovu sezonu dočekalo spremnije u odnosu na prethodnu, koju su pratili česti nestanci električne energije, o čemu je Portal Aktuelno već pisao.  Naime, Ski resort Kolašin 1450, koji je na sopstvenu štetu i gašenjem svoje žičare-dvosjeda, obezbijedio da se strujom napaja državni šestosjed K7, zbog nesposobnosti i indolentnosti administracije ne može da se prikopča podzemnim kablom na trafostanicu T35, već se snabdjevaju preko starog dalekovoda. Ukoliko ne dođe do povezivanja sa T35, ugrožen je rad žičare K7. To nadležne očigledno ne interesuje, pa umjesto izdavanja dozvole, traže dodatne potvrde za osam metara puta, od Uprave za vode do lokalne uprave.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović: ”Sve što je do Ministarstva finansija i u nadležnosti je Ministarstva finansija u vezi s procedurom neće čekati niti čeka”, osim što osam metara kabla čeka godinu i po

To im, međutim, nije smetalo kada su postavljali kabl za snabdijevanje električnom energijom Skijališta, i prekopavali privatnu imovinu bez eksproprijacije i potrebnih dokumenata. Kablovi su razvučeni preko čak šest privatnih parcela, a ”planeri” iz nadležnih institucija nijesu ni pogledali šta je planirano da se gradi i na kom dijelu tih privatnih parcela. Tako su kabl razvukli i preko dijela parcele gdje je planirano da budu temelji hotela, a da o tome nijesu čak ni obavijestili vlasnika, koji je zbog toga tužio državu i dobio spor, ali nije tražio izvršenje godinu i po dana, dok nije počela gradnja hotela D i E. Iako je vlasnik uputio zahtjev da se kablovi pomjere zbog početka gradnje, nadležni to nijesu uradili.

SAMO JEDAN OD TEKSTOVA MEDIJSKIH KRIMINALACA KOJI SU U VIŠE NASTAVAKA LAGALI O TOME KO JE KRIVAC ŠTO SU SKIJALIŠTA U MRAKU: Državni organi su prelazili preko tuđeg građevinskog zemljišta i nikoga nijesu pitali za dozvolu, i pored toga investitor nije tražio izvršenje presude u njegovu korist godinu i po dana, dok nije počela gradnja hotela. Sada nesposobna država godinu i po ne dozvoljava da se postavi podzemni kabl od 8 metara preko njenog zemljišta. Mafijaški mediji naravno podržavaju nezakonite radnje

Tu u pomoć državnoj otimačini uskaču mafijaški mediji. Uprkos pravosnažnom rješenju suda o tome da kablovi moraju da budu izmješteni, to se nije desilo. Medijskom mafijaškom koncernu iz Vijesti sudske odluke i uzurpacija privatne imovine nijesu problem kada imaju jednu metu – da reketiraju sve koji žele da izgrade Crnu Goru u skladu sa planovima i važećom legislativom. Umjesto objektivnog informisanja o ukopavanju kablova bez dozvole, Vijesti su u više nastavaka pisale o tome kako je navodni krivac za to što je Skijalište „u mraku“ vlasnik parcele, a ne država koja ih je nezakonito postavila.

Još jedan prilog reketaškom dosijeu ”medijske mafije”

Licemjerstvo i otvoreni antagonizam, ali i pokušaj javne diskreditacije najviše se ogleda u rečenicama koje impliciraju da je privatnik „izdejstvovao“ sudskom odlukom da se kablovi uklone, dok je situacija potpuno drugačija. Sudska odluka je samo potvrda faktičkog stanja a to je da su nadležne službe postavljale kabl bez dozvola vlasnika parcela, što je zabranjeno u svim uređenim državama svijeta.

Aktuelna Vlada nije, nažalost, ispravila greške prethodne, naprotiv. Bez odgovornosti za svoja (ne)djela i posljedica svog nepostupanja, vlast se ponaša autistično kada je privreda u pitanju, uz podršku mafijaških medija. Takav odnos prema privredi ima posljedice koje se reflektuju na  građane, ali za njih više niko i ne mari. Afera sa početka teksta, ako se pokaže kao tačna u postupku nadležnih organa neće mnogo promijeniti stvari, osim što će ucjenivači i korupcionaši postati oprezniji.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Life
24.08.2023-08:43 08:43

Ne pomagati negativnu kampanju irfcg direktorice protiv ministra finansija. Njoj je cilj da slomi kandidate oko cb cg i slomi predsjednika i diplomate.

Sve riješiti sa MF. Kasne ali nisu najgori. Nevažni su toksični poslušnici-ce ministra finansija.