Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Nurković: Nema restrikcija za crnogorske pomorce u vodama SAD

Resorni ministar Osman Nurković inicirao je sastanak sa američkom ambasadorkom Džudi Rajzing Rajnke

Povodom nezvaničnih informacija do kojih je prošle nedjelje došlo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, po pitanju moguće zabrane plovidbe pomoraca Crne Gore na brodovima u vodama Sjedinjenih Američkih Država, resorni ministar Osman Nurković inicirao je sastanak sa američkom ambasadorkom Džudi Rajzing Rajnke.

Osman Nurković, foto gov.me

Kako je navedeno u saopštenju, Nurković je tom prilikom ukazao na značaj crnogorskog pomorstva kako sa istorijskog tako i ekonomskog aspekta za Crnu Goru.

”Od ambasadorke Rajnke, dobio je uvjeravanja da izdavanje viza crnogorskim pomorcima ide ustaljenom dinamikom i da, po informacijama sa kojima Ambasada SAD raspolaže, nema dodatnih restrikcija po tom pitanju”, dodaje se u saopštenju.

Na kraju sastanka on je zahvalio delegaciji Ambasade SAD-a u Crnoj Gori na brzoj reakciji i organizovanom sastanku čime je još jednom, kao mnogo puta do sada, potvrđen primjeran odnos između institucija Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

Vlada Crne Gore i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će uvijek, kao i do sada, štititi interese časnih i poštenih pomoraca koji teško zarađuju svoj pomorski hljeb i biti čvrst oslonac u njihovom profesionalnom i korektnom radu kako na domaćim tako i na stranim brodovima širom svijeta, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve