Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novinari iz Austrije u Crnoj Gori: Ovo je zemlja koju ćemo dugo pamtiti i rado preporučiti

Predstavnici dva poznata austrijska medija će putem članaka i atraktivnih fotografija, koji će biti objavljeni u novembru, svojoj publici predstaviti Crnu Goru kao turističku destinaciju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG), u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Austrije, bila je domaćin predstavnicima poznatih austrijskih medija, koji su u periodu od 19. do 22. oktobra boravili u našoj zemlji.

Predstavnici dva poznata austrijska medija će putem članaka i atraktivnih fotografija, koji će biti objavljeni u novembru, svojoj publici predstaviti Crnu Goru kao turističku destinaciju. Pored obilaska turističkih lokaliteta, poseban akcenat će biti stavljen i na kulturu, tradiciju, istoriju i gastronomiju naše zemlje.

“Crna Gora me ostavila bez daha, ona je poput prazne knjige na čijim stranicama će se ispisati priča mnogih putovanja. Pejzaži koje sam tu otkrio, impresivne planine i obala su veoma inspirativni. Sada, nakon ovog iskustva, srdačno bih preporučio ovu zemlju svima koje poznajem: svojoj porodici, prijateljima, kolegama i svima koji traže raznovrsne aktivnosti i doživljaje”, istakao je urednik austrijske medijske kuće Regional Medien Austria, Adrian Langer.

Tokom boravka u destinaciji, imali su priliku da obiđu turističke lokalitete na području Cetinja, Budve, Kotora i Tivta, da uživaju u lokalnim tradicionalnim specijalitetima, kao i da krstare Bokokotorskim zalivom i Skadarskim jezerom.

“Moju prvu posjetu je obilježilo istraživanje primorskih gradova, a posebno me oduševio Kotor – grad koji mi je već bio poznat zbog svog mjesta na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Jedan od najljepših trenutaka bio je kad smo se popeli na vidikovac iznad Kotora. Panoramski pogled koji mi se pružio bio je savršen, sa stijenama koje se spuštaju u more”, kazala je novinarka medija TIP/Profi Reisen Verlag, Martha Steszl.

Prema njenim riječima putovanje se ne sastoji samo od lijepih krajolika, već ima i raznovrsnu gastronomsku ponudu.

“Probala sam fantastičnu pršutu i vino, a nisam mogla odoljeti ni morskim plodovima, ribljim specijalitetima i mirisnim začinima koji su obogatili moj gastronomski doživljaj u Crnoj Gori. Svaki obrok bio je prilika za otkrivanje nove dimenzije ukusa i kulture ove predivne zemlje”, istakla je Steszl.

Regional Medien Austria je medij koji je dobro pozicioniran u digitalnom i štampanom sektoru na tržištu Austrije, te putem 128 lokalnih novina dostiže čitanost oko 2.8 miliona čitalaca. Profi Reise Verlag TIP je vodeći austrijski medij za trgovinu i turizam, koji u svom štampanom izdanju ima 55.000 kopija i 250.000 čitalaca, dok u svom online izdanju dostiže preko 350.000 čitalaca na godišnjem nivou. Imajući u vidu čitanost navedenih medija, očekuje se da će objavljeni članci doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Austrije.

Studijsku posjetu su podržali: Nacionalni parkovi Crne Gore, Muzeji Crne Gore, Plantaže 13 jul i lokalne turističke organizacije Cetinja, Budve, Bara, Tivta i Kotora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
23.10.2023-15:30 15:30

Austrija..znamo ko ste i sta ste..