Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Cijene ulaznica za nacionalne parkove bez promjena

Iz Nacionalnih parkova ističu da su, već po završetku prethodne, počeli pripreme za novu sezonu, a predsezonu koriste da otklone nedostatke i poboljšaju uslugu.

Nacionalni parkovi Crne Gore spremno dočekuju novu turističku sezonu, kazali su iz tog javnog preduzeća za Gradsku, navodeći da su cijene ulaznica iste kao prošle godine, dok je ponuda obogaćena novim sadržajima.

Iz Nacionalnih parkova ističu da su, već po završetku prethodne, počeli pripreme za novu sezonu, a predsezonu koriste da otklone nedostatke i poboljšaju uslugu.

“Što se tiče cijena, prošle godine je donešena jedna izmjena Odluke o naknadama koja je i ove godine na snazi tako da su cijene dnevnih ulaznica U NP Durmitor i NP Skadarsko jezero ostale pet eura. U NP Biogradska gora su četiri eura, dok su u NP Prokletije i Lovćen tri eura”, kazao je stručni saradnik za turizam u JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Bogdan Đurašković.

Posjetioci mogu, kako kaže, po povoljnoj cijeni kupiti i godišnju propusnicu za neograničeni broj posjeta svim nacionalnim parkovima u Crnoj Gori.

„Njena cijena je za sada 13,5 eura što zaista pokazuje da svi ljubitelji prirode, boravka u njoj kao i na neki način ispunjavanja sa njom po veoma pristupačnim cijenama mogu sebi priuštiti to zadovoljstvo koje nam je, složićete se, sve češće potrebno, pa i neophodno”, istakao je Đurašković.

Parkovi će, kako kaže, u novoj sezoni posjetiocima ponuditi i nove sadržaje.

„Za sada ono što je novitet u toj nekoj našoj ponudi jeste formiranje nove staze za boso hodanje u NP Lovćen. Takođe i obnova već postojeće dječje staze na području Ivanovih korita”, naveo je Đurašković.

Takođe, u planu je priprema obnove staze oko Crnog jezera kao i formiranje nekih novih interpretativnih programa obilaska parkova.

„Ono što je u nekom skorijem periodu planirano jeste i iznajmljivanje bicikala u svim nacionalnim parkovima i to je u sklopu naše agende aktivnog odmora“, kazao je Đurašković.

Od starih sadržaja, Đurašković preporučuje posjete centrima za posjetioce u NP Skadarsko jezero, na Vranjini i u Virpazaru, sa interesantnim izložbenim postavkama, kao i vozić koji saobraća u NP Lovćen, a uskoro bi mogao biti dostupan i onima koji posjete Durmitor i Biogradsku goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve