Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nacionalni parkovi ostvarili prihod od preko tri miliona eura

Prema podacima preduzeća koje upravlja parkovima, u prirodi Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija, uživalo je oko 670 hiljada posjetilaca

Nacionalni parkovi Crne Gore su od početka godine ostvarili prihod od preko tri miliona EUR, što je 120 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Prema podacima preduzeća koje upravlja parkovima, u prirodi Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija, uživalo je oko 670 hiljada posjetilaca.

– U poređenju sa 2019. godinom, koja se smatrala rekordnom sa oko 550 hiljada posjeta, ovogodišnji rezultat premašio je sva očekivanja. U odnosu na prošlu godinu, broj posjetilaca je 47 odsto veći – naveli su iz NPCG.

Direktor preduzeća, Vladimir Martinović, kazao je da su posvećenost, istrajan i timski rad svih kolega dali odlične rezultate koji su za ponos, ali i obavezuju.

– Planovi i programi za naredne godine već se uveliko pripremaju i zaštita i održivo upravljanje parkovima nam je prioritet – zaključio je Martinović

Preporučeni sadržaj

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve