Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Novi program Opštine Bar: Prvi put dodijeljena sredstva zanatlijama za razvojne projekte

Ukupno opredijeljena sredstva za projekte po ovom Programu iznose 20.000 eura

Komisija za raspodjelu sredstava po Programu za podršku razvoja zanastva u opštini Bar donijela je odluku o odobravanju sredstava za podršku razvoja zanastva za 2021. po završenom Javnom konkursu, saopšteno je iz Opštine.

Ukupno opredijeljena sredstva za projekte po ovom Programu iznose 20.000 eura.

Kako se navodi u saopštenju, sredstva za realizaciju biznis planova za razvoj zanatske djelatnosti dobili su Zlatko Čikić za biznis plan proizvodnje suvenira-upotrebnih predmeta od maslinovog drveta, Vernesa Hasanagić sa planom unapređenja poslovanja šivenjem proizvoda sa tradicionalnim motivima i usluge dorade sa tradicionalnim motivima, zatim Violeta Inić za proizvodnju suvenira od školjki, dok je za proizvodnju domaćih peciva podršku dobila Isidora Kostić sa d.o.o. “Butik 33”.

Sa svim dobitnicima na konkursu ugovore će potpisati predsjednik Opštine Dušan Raičević.

“Ciljevi ovog programa su razvoj društvene svijesti o značaju zanatstva i unapređenje znanja i vještina u toj oblasti, unapređenje poslovnog ambijenta i ekonomske i turističke ponude ali i motivacija mladih i nezaposlenih koji bi izrazili kreativnost i stekli ekonomsku nezavisnost kroz zanatstvo, te u konačnom povećanje broja zanatlija ali i novih radnih mjesta u Baru”, navodi se u saopštenju.

Odluka Komisije dostupna je i na sajtu Opštine Bar www.bar.me.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve