Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nenezić: Kome je cilj kreiranje haosa na crnogorskim plažama ovog ljeta?

Na današnjoj sjednici JP ''Morsko dobro'' nije usvojen novi pravilnik o zakupu

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić istakao je da JP Morsko dobro kasni sa uspostavljanjem procedure za zakup plaža na crnogorskom primorju, koja je izuzetno kompleksna, naročito u svjetlu pripreme za predstojeću ljetnju turističku sezonu.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora JP “Morsko dobro” nije usvojen novi pravilnik o zakupu, čime se predstojeća turistička sezona u Crnoj Gori, odnosno njeni “benefiti”, dovode u pitanje.

”Da li neko svjesno vrši opstrukciju sa željom da turiste ovog ljeta na našem primorju dočeka haos? Uzimajući u obzir činjenicu da je izrada Atlasa kupališta i dalje u toku iako je ista trebala biti gotova još u novembru, da za isti Atlas kupališta nakon donošenja trebaju saglasnosti nadležnog ministarstva i opština jasno je da će se potencijalno raspisivanje tendera poklopiti sa početkom turističke sezone”, istakao je Nenezić.

Pored toga, dodaje on, novim pravilnikom maltene je bilo planirano da se u “podređen” položaj stave dosadašnji zakupci koji su godinama unazad uložili velika sredstva u svoje objekte.

”Da li je riječ o “političkom obračunu” stare i nove vlade, odnosno premijera, ili je izmjenama Atlasa kupališta posrijedi plansko uvođenje nekih “novih zakupaca” na atraktivne lokacije? Bojimo se da će u oba slučaja epilog biti isti, doći će do devastacije ove privredne djelatnosti koja je “žila kucavica” kvalitetne turističke ponude”, dodao je Nenezić.

On je naglasio da je zadatak na Vladi i nadležnom ministarstu da donese zaključak i uputi ga Odboru direktora i predstojeću sezonu pokušaju spasiti tako sto će produžiti postojeće ugovore pod istim uslovima na godinu dana.

”U protivnom svjesno ćemo “pucati” u jedinu zdravu nogu crnogorske privrede”, zaključio je Nenezić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve