Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Nastavljeni razgovori sa predstavnicima Sindikata Uprave policije i Sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova

Iz Ministarstva navode da pored razmatranja elemanata Granskog kolektivnog ugovora, fokus je bio na povećanju koefijcijanata na zarade

Današnjim sastankom u Ministarstvu finansija (MF), nastavljen razgovor ministra  Aleksandra Damjanovića i predstavnika Sindikata Uprave policije i Sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom kojeg su razmatrani zahtjevi sindikata, u odnosu na unaprjeđenje statusa službenika u tim institucijama.

Iz Ministarstva navode da pored razmatranja elemanata Granskog kolektivnog ugovora, fokus je bio na povećanju koefijcijanata na zarade.

“Tokom konstruktivnog i otvorenog dijaloga, zajednički je ocijenjeno da su napravljeni iskoraci u odnosu na prethodni sastanak”, jedan je od zaključaka sastanka.

Takođe je dogovoreno da pregovori, na ovu temu budu nastavljeni u narednim danima.

“Kada se očekuje da bude postignut konačan dogovor, koji će biti u skladu, kako sa očekivanjima sindikalnih predstavnika, tako i sa elementima održivosti javnih finansija, a sve sa ciljem unaprjeđenja materijalnog statusa i uslova rada zaposlenih u ovoj oblasti”, poručuju iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve