Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Najuticajniji britanski mediji – The Guardian, The Times, Daily Mail i Sunday Times preporučuju Crnu Goru kao savršenu destinaciju za odmor

''Ljepota ovog smaragdnog dragulja, topla mediteranska klima tokom cijele godine, kultura i gostoprimstvo Crnogoraca, u kombinaciji sa pristupačnošću zemlje, čine Crnu Goru nezaobilaznom destinacijom za putovanje ove godine'', zaključuje se u člancima

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) saopštila je da je realizovala intenzivnu promotivnu kampanju u vodećim britanskim medijima.

“Najčitaniji britanski dnevni listovi „The Times“ i „Daily Mail“ u svojim digitalnim izdanjima sa milionskim auditorijumom, uvrstili su Crnu Goru na listu TOP deset najboljih destinacija za odmor u 2023. godini. Crna Gora se našla među najpolularniim destinacijama kao što su Grčka, Španija i Portugal. Takođe, štampana izdanja „The Guardian“ i „Sunday Times“, predstavili su Crnu Goru kao poželjnu turističku destinaciju, koja nudi brojne mogućnosti za odmor bilo na moru ili na planini, po pristupačnijim cijenama u odnosu na konkurentske destinacije”, ističu iz NTO CG.

„Ljepota ovog smaragdnog dragulja, topla mediteranska klima tokom cijele godine, kultura i gostoprimstvo Crnogoraca, u kombinaciji sa pristupačnošću zemlje, čine Crnu Goru nezaobilaznom destinacijom za putovanje ove godine“, zaključuje se u člancima.

Foto: NTO
Foto: NTO

Ljubiteljima putovanja preporučuju neke od destinacija u Crnoj Gori koje trebaju istražiti.

„UNESCO-ve lokacije svjetske baštine, uključujući srednjovjekovnu kotorsku katedralu i palate, pet nacionalnih parkova od šume Biogradske gore do Skadarskog jezera, ali i 117 plaža duž obale Jadranskog mora, od skrivenih uvala do prostranih pješčanih plaža“, navodi se u člancima.

Pored toga, naglašavaju iz NTO, Crna Gora se našla na naslovnici prestižnog britanskog magazina specijalizovanog za poslovna putovanja “Business Traveller” koji je u izdanju za jul-avgust pet stranica posvetio našoj zemlji kao nezaobilaznoj destinaciji u članku naslovljenom „Zašto putnici biraju Crnu Goru kao luksuznu destinaciju ovog ljeta?“.

Foto: NTO
Foto: NTO

“Članci u kojima je Crna Gora preporučena destinacija za ovo ljeto, objavljeni su 17. juna u The Guardian koji se distribuira u 220.000 primjeraka, 28. juna u digitalnom izdanju dnevnog lista Daily Mail koji dostiže preko 200.000 pregleda, 30. juna u digitalnom izdanju The Times koji dostiže 10 miliona pratilaca, te 2. jula u Sunday Times sa tiražom od 588.000 primjeraka”, ističu u saopštenju.

Imajući u vidu uticaj navedenih medija, očekuje se da će ova kampanja rezultirati unaprijeđenim imidžom Crne Gore na tržištu Velike Britanije i doprinijeti rastu interesovanja sa ovog tržišta.

Elektronski članci su dostupni na sljedećim linkovima:

https://www.dailymail.co.uk/travel/article-12222187/10-glorious-ways-make-summer-travel.html – Feeling hot, hot, hot! 10 glorious ways to make the most of your summer travel
https://www.thetimes.co.uk/travel/article/summer-holiday-essentials-destinations-hurst/ – Break away: all you need for a sensational summer

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve