Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

NTO na sajmu aktivnog turizma u Minhenu: Oduševljavaju prirodni pejzaži i raznovrsne aktivnosti koje nudi Crna Gora

Tokom pet dana trajanja sajma, najveće interesovanje posjetilaca bilo je usmjereno ka različitim mogućnostima kampovanja, obilasku pješačkih i biciklističkih staza, te istraživanju netaknute prirode sjevera Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) predstavila je turističku ponudu destinacije na Međunarodnom specijalizovanom sajmu za aktivni turizam u Minhenu – jednom od najposjećenijih sajmova u južnom dijelu Njemačke koji je okupio preko 140 hiljada posjetilaca.

Tokom pet dana trajanja sajma, najveće interesovanje posjetilaca bilo je usmjereno ka različitim mogućnostima kampovanja, obilasku pješačkih i biciklističkih staza, te istraživanju netaknute prirode sjevera Crne Gore. Posjetioci su sa oduševljenjem isticali ljepotu prirodnih pejzaža i raznovrsne aktivnosti koje destinacija nudi.

“Naša kompanija broji oko 22 miliona članova koji ličnim prevozom posjećuju Evropu i svijet. Iako zaposleni ADAC imaju dosta informacija o Crnoj Gori, počev od marta ove godine planirana su 3 treninga kako bi se detaljnije upoznali sa istorijom, gradovima, gastonomskom ponudom destinacije i još mnogo toga”, kazala je Enela Markja ispred kompanije ADAC.

Crna Gora je dodatno predstavljena na glavnoj bini najveće radio televizijske stanice u Bavarskoj – BR TV, ističući njene posebnosti i raznolikosti u pogledu aktivnog odmora. Osim toga, crnogorski štand je posjetio i voditelj njemačke radio stanice Sunray, Torsten Gehrke, koji će posjetiti Crnu Goru i slušaocima predstaviti sve mogućnosti koje nudi.

“Planiramo naš odmor od Italije, Grčke, pa sve do Crne Gore. Mislim da će ovo biti predivno iskustvo u Crnoj Gori. Zemlja sa toliko predjela, plaža, nacionalnih parkova i planinskih vrhova, mora biti zanimljiva. Siguran sam da će biti zabavno voziti se kroz Crnu Goru, a nadam se da će se dopasti našim slušaocima i da će je posjetiti”, poručio je Gehrke.

Lokalne turističke organizacije, turistička privreda i strateški partner NTO CG – nacionalna avio kompanija Air Montenegro, pružili su posjetiocima sve potrebne informacije o letovima, turističkim atrakcijama, smještaju, gastronomiji i avanturističkim aktivnostima koje mogu iskusiti u Crnoj Gori.

“Air Montenegro je ove godine prvi put na sajmu u Minhenu gdje smo imali priliku da predstavimo našu novu predstojeću liniju Podgorica – Minhen koja kreće od juna ove godine, kao i postojeću liniju Podgorica – Frankfurt. Zadovoljni smo interesovanjem ovog tržišta za Crnu Goru”, kazala je rukovoditeljka marketinga Air Montenegra, Mina Muković Radonjić.

U sklopu sajma, nacionalna avio kompanija Air Montenegro je u saradnji sa NTO CG organizovala nagradnu igru za posjetioce sajma u okviru koje su dodijeljene dvije povratne karte na relaciji Minhen – Podgorica. Dobitnica nagradne igre, Bopple Viktoria, ističe da nikad nije bila u Crnoj Gori te da se raduje ovom putovanju i novom iskustvu.

Direktor turističke organizacije Prijestonice Cetinje i član Izvršnog odbora NTO CG, Nikola Jablan, poručuje da je posebnu pažnju posjetilaca sajma privukla žičara Kotor – Lovćen, prirodne ljepote nacionalnih parkova Lovćen i Skadarsko jezero, kao i Lipska pećina.

“Crna Gora ima ogroman prirodni potencijal za razvoj aktivnog turizma. Potrebno je intenzivnije raditi na stvaranju preduslova, u prvom planu razvoju putne infrastrukture i povezivanju avio linijama između Crne Gore i Njemačke”, kazao je Jablan.

Sabina Ramović ispred turističke agencije RAMS kazala je da drugi put učestvuje na ovom sajmu, te da se radi o veoma interesantnom tržištu.

“Učešće na prethodnom sajmu se pokazalo veoma uspješno. A ono što je zanimljivo jeste da u odnosu na sajam prošle godine, sada njemački turisti mnogo više znaju o Crnoj Gori i kako žele da iskoriste svoj odmor”, rekla je Ramović.

Na sajmu je svoju ponudu predstavio strateški partner NTO CG – nacionalna avio kompanija Air Montenegro, lokalne turističke organizacije Mojkovca, Bara, Ulcinja i Cetinja, Nacionalni parkovi Crne Gore, Eneida apartmani, kao i turističke agencije Rams i Balkan Adventure.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve