Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Promocije u Tirani i Prištini potvrdile veliko interesovanje za crnogorsku ponudu

Nacionalna turistička organizacija predstavila program za predstojeće praznike

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je 25. novembra predstavila program za predstojeće praznike i novitete za zimsku sezonu u Tirani, na glavnom gradskom trgu Skenderbeg.

Pored bogate ponude, prisutni su mogli da se upoznaju i sa ljepotom tradicije, koju kroz muziku prenose primorski gradski orkestri. Veliki broj zainteresovanih građana zabavljala je Mjesna muzika Đenovići, koja je sve zagrijala i pozvala na nastavak druženja u Crnoj Gori. Kako bi najbolje pokazali šta ih osim sadržajnih prazničnih programa i spremnih skijališta još čeka u Crnoj Gori, predstavnici NTOCG su počastili građane specijalitetom paštrovske kuhinje, ruštulama kao i novogodišnjim medenjacima za najmlađe.

“Rado porodično odemo na vikend u Crnu Goru i uvijek se lijepo provedemo, pa vjerujem da ćemo i ove godine nastaviti sa tom praksom. Osim što se zabavimo, ne propustimo priliku da uživamo u sjajnim tradicionalnim specijalitetima, koji imaju dosta dodirnih tačaka sa našim načinom pripreme hrane”, rekla nam je posjetiteljka promotivnog događaja Greta Ibrahimi.

Foto: NTO
Foto: NTO

Sledećeg dana, promocija zimske ponude Crne Gore je održana u tržnom centru Priština mall. Veliko interesovanje medija za promotivni događaj, potvrdilo je atraktivnost naše ponude. Okupljeni građani i mediji najviše su željeli da saznaju o bogatim programima i regionalnim zvijezdama koji će zabavljati goste tokom praznika, te o aktuelnostima u ovogodišnjoj zimskoj sezoni.
Tokom promocije predstavnici NTOCG i lokalnih turističkih organizacija odgovarali su na pitanja medija i dali izjave za RTK2 i ATV.

U izjavi za ATV menadžerka NTOCG, Ljiljana Čukić, je istakla: “Gosti sa Kosova zadnjih godina rado provode svoj zimski odmor u Crnoj Gori, jer osim skijanja mogu za kratko vrijeme otkriti i doživjeti raznolike turističke ponude. Crna Gora je prepoznata kao omiljena destinacija tokom praznika a to postaje i kada je u pitanju boravak u nekom od planinskih i ski centara u sjevernom dijelu. Za ljubitelja skijanja na raspolaganju je ski resort Kolašin 1450 i ski resort Kolašin 1600 sa uređenim kategorisanim stazama. Osim postojećih, u decembru će sa pola kapaciteta početi sa radom Swiss hotel u Kolašinu”.

Foto: NTO
Foto: NTO

Ona je podsetila i na druga idealna mjesta za aktivnosti na snijegu tokom zimskih mjeseci, kao što su Durmitor, Hajla i Vučje i pozvala sve da pronađu svoju mjeru odmora i zabave u Crnoj Gori.

“Dosta smo preporuka dobili za vaša skijališta i sada smo došli da se lično informišemo o ponudama. Sve izgleda zaista primamljivo i sigurno ćemo posjetiti Crnu Goru u januaru”, rekao nam je u Prištini, Arian Kadri.

Na promociji su pored NTOCG u Tirani, učestvovale lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja i Tuzi, a u Prištini im se pridružila i LTO Rožaje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve