Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mujović: Neke strane diplomate se miješaju u slučaj rudnika Brskovo

Uz dužno poštovanje, Mujović poručuje da to nije pravi put i način kako se dobar odnos strane države prema Crnoj Gori može iskazati

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović poručio je da su određene strane diplomate u slučaju rudnika Brskovo u Mojkovcu pokazale neprimjereno ponašanje.

“Veoma poštujem strane države i strane diplomate. Smatram da je većina njih prijateljski orjentisana prema Crnoj Gori, ali u situaciji rudnika Brskovo, imali smo neka neprimjerena ponašanja određenih diplomata i diplomatskih krugova, koji pretenduju da nas u Crnoj Gori nauče šta je najbolje za nas i građane Crne Gore”, rekao je Mujović u izjavi za TVCG.

Uz dužno poštovanje, Mujović poručuje da to nije pravi put i način kako se dobar odnos strane države prema Crnoj Gori može iskazati.

Vlada je na današnjoj sjednici dogovorila formiranje Međuresorne komisije koja će dati svoj sud kada je u pitanju eventualno raskidanje ugovora sa kompanijom “Tara resources” o otvaranju rudnika Brskovo u Mojkovcu, saznaje Portal RTCG.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović tražio je od resora da se što prije izjasne o ovom važnom pitanju, a od Komisije da odluku donese u roku od 30 dana.

Mojkovac i rijeka Tara i dalje trpe posljedice rudnika koji je bio aktivan prije 30 godina.

Zagađena životna sredina, kakva bi bila usljed ponovnog otvaranja i rada rudnika nije, kako kažu iz NVO sektora, ambijent koji će stanovništvo zadržati u tom gradu već je upravo trend da građani odlaze iz sredina koje su zagađene kako bi očuvali zdravlje.

Istraživanja ukazuju da je tlo šireg pojasa i dalje zagađeno teškim metalima koji su posljedica nekadašnje aktivnosti rudnika Brskovo.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve