Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo finansija spremno za unaprjeđenje u oblasti javnih nabavki

Predstavnici Ministarstva finansija, sa nadležnostima u vođenju politike javnih nabavki, spremni su za dalju saradnju sa ciljem unaprjeđenja sistema, saopštili su danas iz Generalnog sekretarijata Vlade, nakon što je od 18. do 22. novembra realizovana ekspertska misija u oblasti javnih nabavki, prvenstveno nabavki u zdravstvu i saobraćaju

Predstavnici Ministarstva finansija, sa nadležnostima u vođenju politike javnih nabavki, spremni su za dalju saradnju sa ciljem unaprjeđenja sistema, saopštili su danas iz Generalnog sekretarijata Vlade, nakon što je od 18. do 22. novembra realizovana ekspertska misija u oblasti javnih nabavki, prvenstveno nabavki u zdravstvu i saobraćaju.

Ilustracija

Kako se ističe, glavni ciljevi misije, koju je inicirala Evropska komisija, bili su sagledavanje načina na koji sistem javnih nabavki u Crnoj Gori funkcioniše, saradnje među institucijama i kontrole odluka u oblasti javnih nabavki, odnosno načina na koji se donose i sprovode odluke.

Misiju su činili predstavnik Evropske komisije, kao i nezavisni eksperti iz Letonije, Poljske i Hrvatske.

“Predstavnici domaćih institucija upoznali su eksperte sa nadležnostima crnogorskih institucija u okviru sistema javnih nabavki, sa posebnim osvrtom na regulatorni okvir, funkcionisanje sistema donošenja odluka, žalbenog postupka i poštovanja transparentnosti u sprovođenju javnih nabavki. Institucije koje direktno sprovode javne nabavke za predmete iz navedenih sektora, prezentovale su u okviru misije svoje nabavke i iskustvo na na osnovu jednog tenderskog postupka i predstavili su ekspertima izvještaje za 2018. i 2019. godinu”, navodi se u saopštenju.

Tokom boravka u Crnoj Gori, eksperti su posjetili Ministarstvo finansija – Direktorat za politiku politiku javnih nabavki, Državnu komisiju za kontrolu postupaka javnih nabavki, Inspekciju za javne nabavke, Agenciju za zaštitu konkurencije, Državnu revizorsku instituciju, Revizorsko tijelo, Upravni sud, Ministarstvo javne uprave, Agenciju za sprječavanje korupcije, Upravu javnih radova, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Monteput, Upravu za saobraćaj, Željezničku infrastrukturu, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Prokon, Vodakom, Glavni grad, Vodovod i kanalizacija Podgorica, Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice, Komunalne usluge doo Podgorica, Opštinu Budva, Vodovod i kanalizacija Budva, Opštinu Bijelo Polje, Komunalne usluge Bijelo Polje, Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Fond za zdravsteno osiguranje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve