Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović u Danilovgradu: Uspješna realizacija infrastrukturnih projekata ključ ekonomskog razvoja

U okviru posjete Danilovgradu upriličena je i posjeta Zavičajnom muzeju, Umjetničkoj koloniji i Mljekari Lazine

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je opštinu Danilovgrad i sastao se sa predsjednikom opštine Aleksandrom Grgurovićem, predsjednikom skupštine opštine Velimirom Đokovićem, potpredsjednicima opštine – Marijom Radonjić i Duškom Stijepovićem, i odbornicima lokalnog parlamenta.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas u Danilovgradu, i što je Danilovgrad prva opština u koju dolazim zvanično kao predsjednik Crne Gore. Danilovgrad ima sve, dobre domaćine, izuzetne uslove za poljoprivrednu proizvodnju, turističke potencijale, i idealnu poziciju za još bolji razvoj prerađivačke industrije”, poručio je Milatović u obraćanju odbornicima.


On je kazao da je uspješna realizacija infrastrukturnih projekata ključ ekonomskog razvoja tog kraja.

“Razumio sam da će, nakon izmjene projektne dokumentacije, uskoro početi gradnja Martinićkog puta. Dobre su i vijesti da će uskoro početi radovi na kružnoj saobraćajnici ispred osnovne škole i doma zdravlja, kao i izgradnja lokalnog puta u Bandićima u dužini od 8.5 km, rekonstrukcija dijela puta prema manastiru Ostrog, i dio putnog pravca od Danilovgrada ka Čevu”, kazao je predsjednik Crne Gore.

U razgovoru sa predstavnicima Opštine on je informisan da je riješeno pitanje lokacije novog gradskog groblja kao i deponije kabastog i građevinskog otpada.

“Siguran sam da će uz dobru namjeru svih nas, a posebno uz zajednički rad i trud i u saradnji sa drugim državnim institucijama, Danilovgrad u godinama pred nama postati grad u koji se dolazi da bi se živjelo i radilo i grad u kome porodice žele da ostanu. Danilovgrad treba da bude grad prepoznat po dobrim investicijama i kredibilnim investitorima. I ne samo Danilovgrad, takva treba da bude cijela Crna Gora. A osnov za to je upravo dobro upravljanje, za koje znam da postoji u Danilovgradu”, ocijenio je predsjednik Milatović.

U okviru posjete Danilovgradu upriličena je i posjeta Zavičajnom muzeju, Umjetničkoj koloniji i Mljekari Lazine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tito
05.07.2023-15:35 15:35

Ima li vlasti uz koju nije bio ovaj Sikmanovic?