Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Budžet prevarantski i diletantski urađen, u maju probijen planirani godišnji deficit budžeta

Stalna poskupljenja osnovnih životnih namirnica, porast nezaposlenosti, rast duga, dvocifreni deficit budžeta..., jasno vodi zemlju ka Grčkom scenariju – dužničkoj krizi i bankrotu, poručio je Medojević

Deficit budžeta je za prvih 5 mjeseci 164 miliona eura, a budžetom je planiran na 139 miliona eura. Još jedan dokaz da je predloženi budžet bio neistinit, loše planiran, populističko-propagandni, prevarantski i diletantski urađen, saopštio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević, te naglasio da je već u maju probijen planirani godišnji deficit budžeta.

“Sad se vidi koliko sam bio u pravu kada sam bio protiv da glasamo ovakav Predlog zakona, za koji sam rekao da je mrtvorođenče”, poručio je Medojević.

Prema njegovim riječima u trenutku kada su poslanici glasali za budžet, on je već bio’mrtav’.

“Skupu cijenu će građani i Crna Gora platiti zbog istorijske prevare i izdaje birača DF-a i formiranja ove nesposobne Vlade”, istakao je Medojević.

Kako dodaje, stalna poskupljenja osnovnih životnih namirnica, porast nezaposlenosti, rast duga, dvocifreni deficit budžeta, nekontrolisano rasipanje novca iz budžeta na enormnu parazitsku birokratiju naslijeđenu od DPS-a, jasno vodi zemlju ka Grčkom scenariju – dužničkoj krizi i bankrotu.

“Prihodi budžeta u periodu januar – maj 2021. godine iznosili su 628,6 miliona eura. Izdaci budžeta u periodu januar – maj 2021. godine iznosili su 792,2 miliona eura”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve