Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Međunarodna konferencija Povezivanje turističkih destinacija 11. i 12. maja

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Ministarstvom turizma Maldiva organizuje prvu međunarodnu konferenciju pod nazivom Povezivanje turističkih destinacija koja će se održati 11. i 12. maja u Budvi

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Ministarstvom turizma Maldiva organizuje prvu međunarodnu konferenciju pod nazivom Povezivanje turističkih destinacija koja će se održati 11. i 12. maja u Budvi.

“Konferencija će okupiti predstavnike brojnih država i stručnjake u oblasti turizma koji će kroz panel diskusije, prezentacije i umrežavanje razmijeniti iskustva i dati odgovore na aktuelne izazove u toj oblasti”, saopšteno je iz ovog resora.

Prvi dan konferencije obilježiće ministarska debata i panel diskusije “Povezivanje turističkih destinacija putem aviosaobraćaja” i “Održivi razvoj turizma lokalnih zajednica”.

Narednog dana stručnjaci iz oblasti turizma raspravljaće o temama “Transformacija – od destinacijskog marketinga do menadžmenta destinacijom”, “Tehnologija, inovacije i digitalizacija- jačanje turističkog razvoja”, kao i “Povezivanje destinacija kroz specijalne forme turizma- ruralni, zdravstveni, sportski, MICE”.

Uz domaćine skupa, ministra ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Gorana Đurovića, generalne direktorice Aleksandre Gardašević-Slavuljice, direktorice Nacionalne turističke organizacije Ane Tripković- Marković, među učesnicima su i ministar turizma Maldiva Abdulla Mausoom, ministar turizma Bugarske Ilin Dimitrov, direktorica UNWTO za Evropu Alessandra Priante, a očekuje se i prisustvo brojnih predstavnika država regiona.

“Organizacijom prvog međunarodnog događaja na ovu temu Vlada Crne Gore želi da da svoj doprinos razvoju održivih i modernih turističkih trendova i praksi, i konferenciju pretvori u tradicionalno okupljanje koje bi državu pozicioniralo na globalnoj mapi važnih destinacija za turističko umrežavanje”, saopšteno je iz ovog resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve