Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Marko Bulatović vršilac dužnosti direktora Uprave za nekretnine

Imajući u vidu da je navedeno radno mjesto upražnjeno, postoji potreba da se, u cilju obezbjeđivanja kontinuiteta u radu, na ovom radnom mjestu odredi vršilac dužnosti, koji će obavljati poslove do postavljenja u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci, navodi se u obrazloženju

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović je, na osnovu člana 61 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, predložio da Vlada Crne Gore odredi Marka Bulatovića, magistra pravnih nauka iz Podgorice, za vršioca dužnosti direktora Uprave za nekretnine, do postavljenja direktora, a najduže do šest mjeseci, saopšteno je iz Vlade.

– Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave za nekretnine utvrđena je organizacija i sistematizacija Uprave za nekretnine, te radno mjesto direktor/ica Uprave za nekretnine. Imajući u vidu da je navedeno radno mjesto upražnjeno, postoji potreba da se, u cilju obezbjeđivanja kontinuiteta u radu, na ovom radnom mjestu odredi vršilac dužnosti, koji će obavljati poslove do postavljenja u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci – navodi se u obrazloženju.

Između ostalog, propisano je da se, odredbama člana 61 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, u slučaju prestanka mandata starješini organa uprave, odnosno službe ili licu koje vrši poslove visokog rukovodnog kadra, može odrediti vršilac dužnosti do imenovanja, odnosno postavljenja u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci, te da vršioca dužnosti određuje organ nadležan za imenovanje, odnosno postavljenje starješine organa uprave odnosno službe ili lica koja vrše poslove visokog rukovodnog kadra.

Biografija

Marko Bulatović rođen je 1985. godine u Kotoru. Pravni fakultet završio je u Podgorici 2008. godine, a 2012. je stekao zvanje magistra pravnih nauka.

– Imenovani ima položen stručni ispit za rad u državnim organima, te posjeduje radno iskustvo sa visokim obrazovanjem u trajanju od preko 15 godina, koje je stekao u periodu od 2008. godine do danas, i to: u periodu od 2008. do 2010. godine u advokatskoj kancelariji „Aleksandar Đurišić“ u Podgorici, od 2011. do 2013. godine na poslovima samostalnog savjetnika u Upravi za nekretnine PJ Tivat, od 2013. do 2017. godine na poslovima načelnika – rukovodioca područne jedinice Uprave za nekretnine PJ Budva, od 2017. prvo na poslovima samostalnog savjetnika, a od 2018. do 2021. na poslovima načelnika – rukovodioca Uprave za nekretnine i državnu imovinu – Područna jedinica Podgorica, od 2021. do kraja 2023. na poslovima načelnik – rukovodilac Uprave za nekretnine i državnu imovinu – Područna jedinica Danilovgrad, a trenutno obavlja funkciju ovlašćenog lica za koordinaciju rada u Upravi za nekretnine – Područna jedinica Podgorica.

– U toku rada iskazao je visok stepen profesionalizma i stručnosti, pri čemu je ostvario značajne rezultate. Imajući u vidu da imenovani ispunjava uslove propisane za navedeno radno mjesto, njegovu stručnu i profesionalnu angažovanost i dosadašnje radno iskustvo, predlažem da se Marko Bulatović odredi za vršioca dužnosti direktora Uprave za nekretnine, do postavljenja direktora ove uprave u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci – naveo je Odović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve