Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Lukama od lokalnog značaja ubuduće neće upravljati Morsko dobro

Nacrt strategije, koji je na javnoj raspravi od 27. januara, prepoznao je brojne crnogorske potencijale i određene manjkavosti koje u toj oblasti treba prevazići

Lukama od lokalnog značaja ubuduće u ime države neće upravljati Javno preduzeće Morsko dobro, već Uprava pomorske sigurnosti upravljanja lukama, predviđeno je Nacrtom strategije razvoja pomorske privrede do 2030.

foto pixabay.com

Generalna direktorica Direktorata za pomorsku privredu u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Maja Mijušković, kazala je za Radio Crne Gore da bi Uprava pomorske sigurnosti upravljanja lukama bila organ koji je nadležan ne samo za upravljanje lukama od nacionalnog značaja, već i od lokalnog.

“Jedna od novina je da ubuduće lukama od lokalnog značaja u ime države neće upravljati Morsko dobro”, rekla je Mijušković, prenosi portal RTCG.

Nacrt strategije, koji je na javnoj raspravi od 27. januara, prepoznao je brojne crnogorske potencijale i određene manjkavosti koje u toj oblasti treba prevazići.

Mijušković je saopštila da je Ministarstvo uvažilo zahtjeve pomorskih asocijacija i da će Akcionim planom za period od ove do naredne godine biti definisan redosljed poteza koji će doprinijeti da se poboljša status crnogorskih nautičara.

Ministarstvo takođe predviđa i da koordinira multiresornim timom koji će voditi računa o svim za pomorce bitnim pitanjima.

“Plan je da se pokuša jasno definisati način koordinacije svih nadležnih institucija, tako da u konačnom rezultira poboljšanjem statusa naših pomoraca”, dodala je Mijušković.

Zainteresovana javnost na sajtu Ministarstva može preuzeti u elektronskoj formi Nacrt strategije razvoja pomorske privrede, kao i formular za primjedbe i sugestije.

Dokument je na javnoj raspravi 40 dana.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve