Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Luka Bar ima potencijal za distribuciju i skladištenje fosilne energije

“Sama pozicija Luke Bar na Mediteranu je posebno interesantna i postoje razvojni planovi za poboljšanje postojećih kapaciteta i iskorišćavanje resursa koje ova luka ima”, istakao je ministar Nurković

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za fosilnu energiju, Stevenom Winbergom. Posjeta američke delegacije odvija se u sklopu inicijative za pripremu studije o potencijalima upotrebe fosilne energije, primarno LNG (tečni prirodni gas) i mogućnosti saradnje sa američkim kompanijama u ovoj oblasti. Tokom posjete, delegacija je posjetila Luku Bar gdje je organizovana i radionica, obavljeni su razgovori sa menadžmentom kompanije i predstavili mogućnosti daljeg razvoja ove oblasti.

Sa sastanka

“Sama pozicija Luke Bar na Mediteranu je posebno interesantna i postoje razvojni planovi za poboljšanje postojećih kapaciteta i iskorišćavanje resursa koje ova luka ima”, istakao je ministar Nurković na početku sastanka.

Resorni ministar je gostima predočio realno stanje u sektoru transporta, ali i projekte koji se realizuju, sa ciljem povećanja atraktivnosti naše najveće trgovačke luke. Sastanak je bio prilika da se sumiraju rezultati kontinuiranog ulaganja u željezničku infrastrukturu koja je povezana sa lukom Bar, ali i izgradnju autoputa Bar – Boljare.

Gospodin Winberg se saglasio sa ministrom Nurkovićem da Luka Bar ima ozbiljan potencijal u cijelom regionu za distribuciju/skladistenje fosilne energije, a zajednički zaključak je da postoji prostor i interesovanje obije strane da se u budućem periodu razmotre detalji I mogući modeli razvoja ovog projekta.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve