Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kroz dijalog pronaći konstruktivna rješenja

Današnjem sastanku prisustvovali su državni sekretar MKI Admir Šahmanović, sekretarka Mirsada Bošnjak, kao i generalni sekretar SSCG Duško Zarubica, predsjednik sindikalne organizacije Aerodroma PG Slobodan Martinović i Nikola Tatar, predsjednik sindikata saobraćaja SSCG

Potpredsjednik vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se danas sa predstavnicima sindikalne organizacije zaposlenih u Aerodromima Crne Gore. Današnjem sastanku prisustvovali su državni sekretar MKI Admir Šahmanović, sekretarka Mirsada Bošnjak, kao i generalni sekretar SSCG Duško Zarubica, predsjednik sindikalne organizacije Aerodroma PG Slobodan Martinović i Nikola Tatar, predsjednik sindikata saobraćaja SSCG.

Predstavnici sindikalne organizacije inicirali su sastanak kako bi menadžment resornog ministarstva upoznali sa problemamima i izazovima sa kojima se zaposleni u ovom preduzeću susreću u proteklom periodu, u najvećem dijelu zbog slabe komunikacije sa menadžmentom Aerodroma i članovima i predsjednikom Odbora direktora ACG.

“Predstavnici Sindikalne organizacije osvrnuli su se na pitanja kolektivnog ugovora, povećanje zarada, uz pojašnjenje da se zarade nijesu povećavale od 2008. godine, kao i problematizovanje „stambenog fonda“ za zaposlene i inertnost rukovodstva da se realizuju ranije dogovorene aktivnosti”, saopšteno je iz MKI.

Nakon upoznavanja sa stavovima i argumentima koji su danas prezentovani potpredsjednik Ibrahimović je naglasio da je potrebno uspostaviti dijalog zaposlenih i menadžmenta sa ciljem prevazilaženja problema, imajući u vidu da su zaposleni i operativno osoblje na aerodromima u najvećem dijelu zaslužni za uspješno realizovanu sezonu.

“Resorni ministar iskazao je zadovoljstvo naporima predstavnika sindikata i zaposlenih da ljetnju turističku sezonu uspješno realizuju uprkos svim izazovima”, navodi se u saopštenju.

Uvažavajući sve što su predstavnici sindikata prezentovali, ministar Ibrahimović je predložio skoro organizovanje sastanka sa predstavnicima Aerodroma CG, kako bi se pronašla rješenja koja će biti zadovoljavajuća i realna, kako za zaposlene tako i za menadžment ACG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve