Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kosovu vraćena imovina u Crnoj Gori

Kako se navodi u saopštenju, Kosovska agencija za privatizaciju je dobila sudski spor u drugostepenom postupku

Kosovska agencija za privatizaciju (KAP) saopštila je da je uspjela da vrati svoju imovinu u Crnoj Gori. Radi se o osam nekretnina nekadašnjeg društvenog preduzeća PIK Kosovo eksport Industrija mesa-Kosovo Polje.

Kako se navodi u saopštenju, Kosovska agencija za privatizaciju je dobila sudski spor u drugostepenom postupku.

KAP je početkom ove godine saopštila da ima informacija da je osam njihovih nekretnina prodala Agencija za likvidaciju privatno-pravnih lica Srbije, te da je upisana na ime fizičkih lica u Direkciji za katastar u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore.

“KAP je 29. novembra 2023. godine primio rješenje, kojim je usvojena žalba KAP-a, ukida se rješenje Direkcije za katastar u Podgoricu, gdje je ova imovina upisana na ime fizičkih lica”, navodi se u saopštenju.

Nekretnine nekadašnjeg kosovskog društvenog preduzeća nalaze se u Podgorici, Baru i Budvi. Kako su ranije iz KAP-a rekli za RSE, ove nekretnine je posle 1999. nezakonito prisvojilo preduzeće “Klanica” iz Kraljeva, koje ih je potom prodalo.

Riječ je o skoro 1.000 metra kvadratnih poslovnih prostora na prestižnim lokacijama.

U centru Podgorice ih je sedam ukupne površine 700 kvadrata, od čega 500 u prizemlju stambenih zgrada, a 200 u pripadajućim podrumima. U centru Budve je prostor od 60 kvadrata a u Baru od 137 uz 47 kvadrata podruma.

Prema podacima Kosovske agencije za privatizaciju, koji su RSE ranije dostavljeni, Kosovo u Crnoj Gori ima preko 30 imovinskih objekata, gde se nelegalno promjenio vlasnik.

Prema istom izvoru Kosovo posjeduje 163 imovinska objekta, odnosno društvena preduzeća u zemljama bivše Jugoslavije.

IzvorRSE

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve