Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Konatar predlaže povećanje zarada do 45 odsto za poreske i inspektore u borbi protiv sive ekonomije

''Poboljšanje materijalnog statusa inspektora od presudnog je značaja za njihovu motivaciju da savjesno i odgovorno obavljaju inspekcijski nadzor i da se izbjegne rizik podložnosti korupcij''

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar predložio je danas amandman na izmjene Zakona o zaposlenima u javnom sektoru kojima se predviđa mogućnost dodatka na osnovnu zaradu do 45 odsto za poreske i inspektore koji se bore protiv sive ekonomije.

Konatar navodi da su zarade koje ostvaruju poreski inspektori i oni koji se bave suzbijanjem sive ekonomije, “preniske” u odnosu na značaj koji njihov rad ima u pogledu suzbijanja nelegalnog poslovanja i ostvarivanja većih prihoda države od naplate poreza i doprinosa.

“Poboljšanje materijalnog statusa inspektora od presudnog je značaja za njihovu motivaciju da savjesno i odgovorno obavljaju inspekcijski nadzor i da se izbjegne rizik podložnosti korupciji”, ističe Konatar.

Dodaje da samo profesionalnim pristupom u radu inspektori mogu dati nemjerljiv doprinos na uvođenje nesavjesnih privrednika u legalne tokove, čime će znatno uticati na povećanje budžetskh prihoda.

”Zbog toga ne treba štedjeti na uvećanju zarada inspektora koji se bave kontrolom naplate poreza i doprinosa”, obrazložio je Konatar.

Poručuje da je aktuelna Vlada posvećena borbi protiv korupcije i sive ekonomije.

“A jedan od prvih koraka svakako jeste jačanje nadležnih institucija, obezbjeđivanje adekvatnih uslova za rad i uvećanje zarada poreskih inspektora i onih koji se bave suzbijanjem sive ekonomije”, zaključio je Konatar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
22.12.2022-07:52 07:52

….bravo brav -zajmamo pare da povecamo plate …!?
to samo mogu URAši i ostala neznavena bagra da se tako ponašaju “domacinski “…