Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub odbornika DPS i LP Danilovgrad: Budžet opštine Danilovgrad usvojen glasovima 16 od 33 odbornika

''Prvi put u Danilovgradu imamo situaciju da se o Predlogu budžeta za narednu godinu raspravlja manje od sat vremena i da je isti usvojen glasovima 16 od 33 odbornika, čime se dovodi u pitanje legitimitet istog''

Predlog Kluba odbornika Demokratske partije socijalista i Liberalne partije da se o pitanju izgradnje novog gradskog groblja raspravlja na jučerašnjoj sjednicu, a uz zahtjev 380 građana MZ Gorice sa stručnom analizom, voljom vladajuće većine predlog i zahtjev nijesu uvaženi, saopštio je klub odbornika DPS i LP Danilovgrad.

“Nepoštovanjem i pokušajem aktuelnog rukovodstva Opštine Danilovgrad da netransparentno, nestručno i iza leđa javnosti rješava pitanja novog gradskog groblja u Danilovgradu, jedini logičan i ispravan potez je bio napuštanje sjednice prije glasanja Dnevnog reda.

Izbjegavajući raspravu o ovoj tački i koristeći neprisustvo odbornika Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, vladajuća većina u Danilovgradu odložila je raspravu o budžetu u poslepodnevnim časovima, kako bi dodatnim angažovanjem i naporom obezbijedila kvorum sa odbornicima koji nijesu do tog trenutka učestvovali u radu sjednice Skupštine. Time su zadovoljili formu i izbjegli konstruktivan dijalog oko budžeta”, navode u saopštenju.

Na kraju, kvorum za sjednicu obezbjeđivali su, dodaju, dva odbornika opozicije.

“Prvi put u Danilovgradu imamo situaciju da se o Predlogu budžeta za narednu godinu raspravlja manje od sat vremena i da je isti usvojen glasovima 16 od 33 odbornika, čime se dovodi u pitanje legitimitet istog.

Komentarišući budžet, dovoljno je citirati riječi predsjednika Opštine gospodina Grgurovića: „Stvarno moramo konstatovati da ovo nije razvojni budžet, da ovo nije infrastrukturni budžet, da je ovo servisni budžet“, i da je on, bez obzira što ga je predložio, nezadovoljan istim.

Poslije ovakve izjave predsjednika Opštine Danilovgrad, postavlja se pitanje da li nedolazak velikog broja odbornika vladajuće većine znači i neslaganje sa predloženim budžetom?

Ovakvim pristupom i formalnim usvajanjem, najviše štete se čine građanima Danilovgrada”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve