Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Klikovac: Glavni grad svijetli primjer i nada da će Crna Gora nastaviti putem dostizanja evropskog kvaliteta života

''U budžetu za 2022. godinu opredijeljena su sredstava za sportske kolektive, ustanove iz oblasti kulture, stipendije najboljim studentima, podrška kreativnim preduzetnicima i ženskom preduzetništvu i brojnim kulturnim, umjetničkim i sportskim događajima''

U prethodne tri godine svjedočimo intezivnom razvoju Podgorice, a najbolji pokazatelj je i realizacija kapitalnog budžeta u periodu 2018. – 2021. koji iznosi 115,6 miliona eura. U 2022. godini prihodi budžeta Glavnog grada nastaviće tendenciju rasta, pa će on za narednu godinu iznositi rekordnih 93,4 miliona eura odnosno 465 hiljada eura više nego 2021. godine, napisao je u saopštenju Andrija Klikovac, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

”Kapitalni budžet za 2022. godinu je planiran u iznosu od preko 50 miliona eura, odnosno preko 50% ukupnih prihoda biće utrošeno za izgradnju i obnovu saobraćajnica, uređenje zelenih površina i parkova, izgradnju parking mjesta, uređenje objekata gdje građani koriste različite vrste javnih usluga i nabavku opreme. Posebno treba istaći izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda za (14,8 miliona eura), izgradnja Bulevara Vilija Branta (535.000 eura), saobraćajnica Trešnjica – Mataguži ( 800.000 eura)”, navodi.

Kako je kazao, u budžetu za 2022. godinu opredijeljena su sredstava za sportske kolektive, ustanove iz oblasti kulture, stipendije najboljim studentima, podrška kreativnim preduzetnicima i ženskom preduzetništvu i brojnim kulturnim, umjetničkim i sportskim događajima.

”U narednoj godini biće izvršena nabavka novih autobusa i modernizacija javnog prevoza kako bi Podgorica po ugledu na brojne evropske moderne gradove pružila građanima efikasan i funkcionalan javni prevoz i riješila višegodišnji problem na koji su ukazivali stanovnici Podgorice”, navodi.

Klikovac ističe da zahvaljujući stabilnim finansijama, uspješnoj naplati prihoda i redovnom servisiranju obaveza, Glavni grad Podgorica je izbjegao političku opstrukciju ministra finansija u vezi nedavanja saglasnosti za kreditno zaduženje za nabavku autobusa, tako što je obezbijedio potrebna finansijska sredstva u 2021. i 2022. godini za nabavku autobusa.

”Lokalna opozicija, svjesna zadovoljstva građana Podgorice radom rukovodstva Glavnog grada, a suočeni sa činjenicom da samo 23% građana podržava njihovu Vladu Crne Gore, zapali su u zimski san i zaboravili interese građana Podgorice”, dodao je.

”Iako u prethodnih godinu dana u Crnoj Gori svjedočimo stagnaciji na gotovo svim poljima, odlasku investitora, rastu cijena i opadanju životnog standarda građana, Podgorica predstavlja svijetli primjer i nadu da će Crna Gora nastaviti putem dostizanja evropskog kvaliteta života”, zaključio je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve