Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kasalica: Abazović možda radio sve najbolje, ali je vrijeme da ide

''Gospodin Abazović možda je radio sve najbolje, ali je vrijeme da ide. Ova nestabilnost u sistemu je direktan produkt djela 43. Vlade Crne Gore''

Komentarišući porast cijena prehrambenih proizvoda ekonomistkinja Mila Kasalica kazala je da je “dio povećanja cijena vezan za značajne trendove u turističkoj industriji, ali je dio vezan za ono što se dešava na globalnom tržištu”.

Obraćanje ministra finansija Aleksandra Damjanovića, građankama i građanima Crne Gore, Kasalica je, gostujući u jutarnjem programu TV7, okarakterisala kao “prilično nekvalitetno”.

“Činjenica je da cijene goriva još divljaju, mi na to ne možemo uticati, jer mi imamo maloprodaju na našem tržištu. Ne vjerujem da će taj trend trajati dugo, jer se taj trend određuje na globalnom tržištu, a to na elastičnost uvećanja cijena neće u ovom trenutku uticati, ali je to spriječilo eventualnu potrebu smanjenja cijena pogotovo jer cijene goriva, u proteklih par mjeseci, nijesu toliko ne samo rasle nego su čak i padale.”

Prema riječima sagovornice televizije7 ono sa čime se ona ne može složiti, a kada je u pitanju Ministasrtvo finansija, da je ishitreno utvrđeno da postoji oligopol maloprodajnih lanaca i da samim tim “divljaju marže”.

“Mislim da je ovakva priča postojala i u martu kada je jedan od maloprodajih lanaca izašao sa ozbiljnom analizom na osnovu koje se mogla uraditi analiza svih ostalih maloprodajnih lanaca i svih modela formiranja cijena”, kazala je Kasalica.

Na pitanje šta je uticalo na porast cijena, sagovornica TV7, kazala je da nije samo uticaj rata u Ukrajini već i proizvodnja u zemljama koji su visoki proizvođači, a koje su u principu inputi onoga što treba da se održava.

“Nikako da resetujemo ekonomiju, da razmišljamo o sledećih deset, dvadeset godina. Dok se to ne desi mi ćemo plaćati tekuće skokove koji nas toliko puno koštaju.”
Odgovarajući koliko nas košta donošenje ad-hok odluka Kasalica je kazala da “donošenje takvih odluka nije samo uticalo na povećanje cijena već i na ovo što se zove politička nestabilnost i nestabilnost u sistemu.”

Komentarišući nedavnu izjavu odlazećeg premijera Dritana Abazovića “da smo se zadužili 100 miliona koje nismo potrošili po kamatnoj stopi od 10 odsto, Kasalica je kazala “premijer ne zna ništa o tome šta priča.”

“Smatram da ono što je rađeno u ekonomiji trebalo bi da je duboko zastiđe istog premijera, ali to nije tako. Gospodin Abazović možda je radio sve najbolje, ali je vrijeme da ide. Ova nestabilnost u sistemu je direktan produkt djela 43.Vlade Crne Gore”, istakla je Kasalica, dodajući “da je crnogorska ekonomija naša zajednička kuća, a to ove tri godine nismo ispoštovali. “

IzvorTV 7

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
31.08.2023-19:17 19:17

Gospodjo Kasalica, MOZDA,AKO,DAKO i sl. su najgore rabote.

Plamenac
01.09.2023-03:25 03:25

Dritanga Bazdovic je radio sve najgore..A da je srece on bi danas radio neki posten posao-na pr skupljao sekundarne sirovine a ne bi radio protiv Crne Gore

Fiume
01.09.2023-12:21 12:21

Doticna gospodja je inicijator najvece stete po nauticki turizam jer je inzistirala na uvodjenju akciza na gorivo za jahte i pokazala totqlno neznanje po tom pitanju.Vi ste zadnja osoba koja moze da prica o ekonomiji.