Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

KAMPANJA PROTIV KOLAŠINA SE NASTAVLJA: Poslije imaginarnih turista iz Srbije, na red došli bjelosvjetski volonteri

Kako nepostojeći turisti iz Srbije nijesu urodili plodom, stiže novi tekst zasnovan na izjavi ''eksperata - mladih volontera i ekoloških aktivista'', koji, zanimljivo, dolaze u okviru projekta italijanske neprofitne organizacije. Zašto italijanska neprofitna organizacija šalje ''mlade volontere i ekološke aktiviste'' u Crnu Goru, umjesto da njihovo ''znanje i ekspertizu'' iskoriste u Italiji, Vijesti nijesu objasnile

Mafijaški medij Vijesti ne posustaje u pokušajima reketiranja u Kolašinu, gradu koji se najbrže razvija u državi. Investicioni bum i plansko pretvaranje ovog grada koji je do skoro bio jedna od siromašnijih opština u Crnoj Gori smeta čuvenim reketašima koji očekuju značajne prihode od reklamiranja hotela i apartmana. Ali, kako im to do sada nije pošlo za rukom, medijski reketaši nastavljaju kontinuiranu kampanju protiv razvoja ovog grada koji je rađen u skladu sa najboljim planskim rješenjima koje je radio svjetski poznati Ecosign sa sjedištem u Kanadi.

Portal Aktuelno je pisao da je Prostorni plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove, radila jedna od najboljih svjetskih kompanija u ovoj oblasti, ”Ecosign”, koja je radila na preko 400 različitih planinskih projekata u 42 zemlje svijeta i stekla značajnu reputaciju, ne samo u dizajnu uspješnih novih odmarališta u Kanadi, SAD i Kini, već i u redizajnu i obnovi nekih od najstarijih i najpoznatijih evropskih odmarališta kao što su Davos, Laax, Grindelwald,  Verbier i Zermatt, Švajcarska; Courchevel, Francuska i Sveti Anton, Serfaus i Soelden u Austriji.

Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović usmjerili reketaške resurse na Kolašin: Njihova imena će u crnogorskoj istoriji ostati neraskidivo povezana sa izrazom ”medijsko reketiranje”

Ono što valja jednom Courchevel-u ili Soelden-u, međutim, nije po volji istančanog ukusa Vijesti i njihovih sagovornika. Prvo je dopisnica iz Kolašina “iskopala” dvoje turista iz Srbije, za koje još uvijek nije pouzdano dokazano da postoje ili su plod skromne mašte pomenute dopisnice, koji su se “uplašili” da se u Kolašinu ne “sačuva” prostor. Kakve su njihove profesionalne kompetencije da komentarišu prostorno – planska dokumenta Ecosigna, “profesionalna” novinarka nije navela. Ono što je, međutim, mogla da im sugeriše je da, kada se vrate u Srbiju, ova zapažanja iznesu prilikom planiranja ski rizorta na Staroj planini, koju takođe radi Ecosign i čime se ova država medijski hvali.

”Prekaljeni eksperti” koje ”medijski gang” koristi za reketiranje Kolašina

Kako nepostojeći turisti iz Srbije nijesu urodili plodom, stiže novi tekst zasnovan na izjavi ”eksperata – mladih volontera i ekoloških aktivista”, koji, zanimljivo, dolaze u okviru projekta italijanske neprofitne organizacije. Zašto italijanska neprofitna organizacija šalje ”mlade volontere i ekološke aktiviste” u Crnu Goru, umjesto da njihovo ”znanje i ekspertizu” iskoriste u Italiji, Vijesti nijesu objasnile. Takva grupa volontera i aktivista imala bi posla po Italiji da promoviše svoje ideje o “malim porodičnim biznisima” i bavljenju poljoprivredom, umjesto turizmom. Kako je poznato da je Italija dobro iskoristila svoje turističke kapacitete, valjda bi bilo korisnije da svoje ideje volonteri sprovedu kod naših susjeda, umjesto što se izlažu nepotrebnom trošku i šalju ih baš u Kolašin.  Jer, ukoliko Kolašin nastavi da se razvija ovim tempom, sigurno će biti, ako već i nije, konkurencija najboljim italijanskim ski rizortima. Ali, kako tvrde Vijesti uz pomoć njihovih “volontera”, to je nepotrebno – bolji su mali pansioni, poljoprivreda i život u skladu sa prirodom.

”Dopisnica” medijskog ganga iz Kolašina: Najbolje bi bilo da ljudi žive u pećinama u skladu sa prirodnim zakonima i bave se zemljoradnjom, ali da investitori uplaćuju pare Vijestima

Tvrde da je to garancija za budućnost Kolašina, valjda elementarno neobaviještene da je Kolašin do prije nekoliko godina i živio samo od toga, a kakav je bio kvalitet tog života, Kolašinci najbolje znaju.

Sada kad je izvjesna nova stranica u razvoju Kolašina, lobisti, reketaši i ostali oportunisti dolaziće u sve većem broju da drže lekcije o zdravoj hrani i prirodi. Kolašin se razvija upravo na spoju prirode, organske hrane,  ljepota Bjelasice, uz hotele izgrađene od prirodnih materijala i u skladu sa istorijom i kulturom kraja. Ali i po najvećim svjetskim standardima u kvalitetu.

Reketaši iz Vijesti, nepostojeći turisti iz Srbije i navodni bjelosvjetski volonteri neće ubijediti Kolašince da im je bolje da budu siromašni, ali ni investitore da plate reklame medijskom gangu. Zato se i očekuje da se saga sa tekstovima i nestručnim sagovornicima – slučajnim posjetiocima i izmišljenim likovima nastavlja. Stay tuned…

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Haj Nehaj
18.09.2023-08:08 08:08

Bagra
Bitange
Brlog

Marko
18.09.2023-08:08 08:08

Zašto “Govedo” ima tako blagoteleći i tužan pogled, kao da se ukakio u pelenu? Osjeća se smrad a nikone zna koji su “gabariti” tog Sra..a! Perica bi kazao: “Kad bi vas svaki dan tukli i za sise vukli, jednom godišnje jeb..li, i vi bi tužno gledali!”

Branko
18.09.2023-12:36 12:36

Bilo bi zanimljivo saznati ko je krajnji finansijer ili darodavac koji je pokrio troškove simpatičnih aktivista iz Italije.

Evidence
18.09.2023-18:34 18:34

Mislim da bi bilo vrijeme da ugledni umjetnici, pisci, novinari prestanu da svoje priloge objavljuju u ND Vijesti. Prije svih mislim na Dimitrija Popovića, Miraša Martinovića, Sloba Vukovića i sl.