Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medijskim reketašima ne valja projektant koji je radio najbolje svjetske ski rizorte i olimpijske igre, ali zato vjeruju turistima iz Srbije

Nažalost, svijet još nije upoznao dopisnicu Vijesti iz Kolašina i njene ''relevantne'' sagovornike, dvoje turista iz Srbije. Ovaj tekst je mali doprinos njihovoj promociji, kako bi ih budući svjetski ski centri i domaćini olimpijskih igara uzeli u obzir prilikom planiranja. Jer renomirani Ecosign je prevaziđen, ako tako napišu medijski reketaši koji su navikli da imaju monopol nad istinom.

Dopisinica Vijesti iz Kolašina Dragana Šćepanović, uz podršku centrale u Podgorici, godinama medijski čereči razvoj Kolašina, a posljednji uradak ove ”novinarke” čak je ispod nivoa na kakav smo navikli od tabloida Š klase kakav je kompromitovani ”medijski gang”. Kao relevantne sagovornike koji će komentarisati Prostorni plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove, koji je radila jedna od najboljih svjetskih kompanija u ovoj oblasti, ”Ecosign” iz Kanade, citirala je dvoje sagovornika, turista iz Srbije.

Tako je ”dopisnica”, po svemu sudeći uz podršku uredništva, iskoristila nasumične turiste iz Srbije, za koje ne znamo ni da li uopšte postoje, da drže lekcije u planiranju Ecosignu, koji je radio na preko 400 različitih planinskih projekata u 42 zemlje svijeta i stekao značajnu reputaciju, ne samo u dizajnu uspješnih novih odmarališta u Kanadi, SAD i Kini, već i u redizajnu i obnovi nekih od najstarijih i najpoznatijih evropskih odmarališta kao što su Davos, Laax, Grindelwald,  Verbier i Zermatt, Švajcarska; Courchevel, Francuska i Sveti Anton, Serfaus i Soelden u Austriji.

Renomirana kompanija Ecosign nije po ukusu medijskih reketaša

Ono što valja jednom Courchevel-u ili Soelden-u, međutim, nije po volji istančanog ukusa Vijesti i njihovih sagovornika, dvoje srpskih turista, koji se plaše da se ne “sačuva” prostor. Kakve su njihove profesionalne kompetencije da komentarišu prostorno – planska dokumenta Ecosigna, “profesionalna” novinarka nije navela. Ono što je, međutim, mogla da im sugeriše je da, kada se vrate u Srbiju, ova zapažanja iznesu prilikom planiranja ski rizorta na Staroj planini, koju takođe radi Ecosing i čime se ova država medijski hvali.

Projekti koje Ecosign radi širom svijeta

Takođe, ne bi bilo na odmet da “ekspertska” znanja turista koji su, kako tvrdi novinarka Vijesti “vidjeli svijeta” ponude i budućim olimpijskim centrima, jer je Ecosign radio master planove za odmarališta koja su bila domaćin velikih takmičarskih događaja kao što su Zimske olimpijske igre, Svjetsko alpsko prvenstvo i Zimske univerzijade u Kanadi, Austriji, Rusiji, Južnoj Koreji, Španiji…

Ecosign Mountain Resort Planners Ltd., osnovao je Paul E. Mathews u julu 1975. godine u Whistleru, Britanska Kolumbija, sa terminom Ecosign kao kontrakcijom riječi “ekološki dizajn.” Kompanija je rasla tokom decenija i stekla reputaciju jedne od najinovativnijih i najiskusnijih kompanija za planiranje planinskih odmarališta širom svijeta.

Mila Radulović, Željko Ivanović, Dragana ”dopisnica” Šćepanović i Miodrag Miško Perović: Stručni kolegijum ”medijskog ganga” čija je uža specijalnost prostorno planiranja zimskih turističkih centara

Ecosign je istinski pionir u dizajniranju efikasnih i user-friendly planinskih odmarališta. Od 1975. godine, Ecosign je uspostavio istoriju dizajniranja i promocije planinskih odmarališta orijentisanih na prirodne ljepote.  Ecosign poseduje i kreativne dizajnerske vještine i razvojnu ekspertizu kako bi vodio razvoj sela od koncepta do stvarnosti. Planiranje stambenog stanovanja i pejzažnog dizajna su prirodni produžeci stručnosti u planiranju i dizajnu odmarališta kompanije Ecosign.

Nažalost, svijet još nije upoznao dopisnicu Vijesti iz Kolašina i njene ”relevantne” sagovornike, dvoje turista iz Srbije. Ovaj tekst je mali doprinos njihovoj promociji, kako bi ih budući svjetski ski centri i domaćini olimpijskih igara uzeli u obzir prilikom planiranja. Jer renomirani Ecosign je prevaziđen, ako tako napišu medijski reketaši koji su navikli da imaju monopol nad istinom.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
04.03.2023-08:31 08:31

Ako cemo realno najvece stetocine i neprijatelji za Crnu Goru od sticanja nezavisnosti su Vijesti na čelu sa krezubim miskom kesedzijom i simpaticnim debilnim glupanom zeljkom govedom oni su ti koji su radili protiv crne gore a pisali o crnogorskom nacionalizmu E sad ce neko reci koga zanima misljenje jednog glupog goveda ili kesedzije postalisu najmocniji zahvaljujuci dps ali veliki novac su dobili iz Srbije da blate crnu goru i crnogorce stvorili su mediji koji je nanio stetu crnoj gori i stvorili su URU i dritana abazovica A DPS i Milo su znali davno ko su oni I zato im… Pročitaj više »

Tara
04.03.2023-18:52 18:52
Reply to  Neko tamo

Ako si tako jak na jeziku..trebali ste tada ..ali jos nije kasno da protestujete protiv Vijesti..Mansa..itd..Naravno da je G-din Djukanovic..znao…ali nije htio da uvodi haos..jer te Vijesti su podrzavali ..americka i EU ambasada..oni su se stalno zalili..kako ih vlada g.Djukanovica progoni-pale njihova Auta..bacaju eksploziv..cak..da su njihovu novinarku pucali u nogu..

Govedo muce dante laje
04.03.2023-19:37 19:37

Domaće govedo ili domaće goveče (lat. Bos taurus) je pripitomljen potomak divljeg goveda – tura (Bos primigenius

Tanja
04.03.2023-21:10 21:10

Zeljoni je prava sirovina naglasak isto ka coban sa livade a pise kolumne veliko zastidje