Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Jokić: Danilovgrad će imati sportsko rekreativni kajak klub

Inicirali smo osnivanje prvog kajak kluba u vlasništvu Opštine Danilovgrad, saopštila je članica Preokreta Aleksandra Jokić.

“Kajak klub će se koristiti za organizovanje rekreativnih tura, izleta u prirodi, oporavka rijeke Zete, pecanja kao i sportskih takmičenja na vodi”, poručila je Jokić.

Tako će prije svega mladi, po njenim riječima, najviše iz Danilovgrada i Podgorice, moći više da koriste, upoznaju rijeku Zetu i uživaju u njoj.

“Na ovaj način će se razviti nove sportske aktivnosti u Danilovgradu, povećati vrijednost rijeke Zete, smanjiti krivolov i povećati broj turista u Danilovgradu i Podgorici”, dodaje.

Aleksandra Jokić/ Foto: Preokret

Jedan od uslova, smatra ona, da bi zaživio kajak klub je oprema koja uključuje kajake.

“Zato pokrećemo i akciju sakupljanja sredstva za nabavku kajaka sa pratećom opremom. Do više inforamcija možete doći preko stranica Preokreta na društvenim mrežama. Rijeka Zeta je potencijal za ekonomski prosperitet Danilvograda. Sportovi na vodi i rekreativne ture u kombinaciji sa manifestacijama „Spuško Ljeto“ i „Rijekom Zetom“ i domaćom kuhinjom, mogu pokrenuti porodično preduzetništvo na ovom području. Tako pokrećemo sistem sigurnog poslovanja”, pojasnila je Jokić.

Kajak, kako navodi, postaje sve popularnija avantura koju mnogi žele da dožive.

“Ujedno kajak idealan za odmor i druženje, povećva i fizičko i mentalnozdravlje. Potencijal koji nam nudi priroda treba da oplemenimo i nadogradimo. Zato smo danas pokrenuli inicijativu za formiranje kajak kluba što je samo još jedan korak za ekonomsko iskorišćavanje rijeke Zete”, zaključuje Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve