Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Iz Porto Montenegra preporučili nastavak programa ekonomskog državljanstva

Veliki investitori imaju razumijevanja za trenutno političko stanje u zemlji i nadaju se poslovnom kontinuitetu, a jedan od ciljeva je da sačuvaju zaposlene

Veliki investitori imaju razumijevanja za trenutno političko stanje u zemlji i nadaju se poslovnom kontinuitetu, a jedan od ciljeva je da sačuvaju zaposlene.

Iz Adriatik marinasa su kazali Pobjedi da ,,razumiju da se Vlada suočava sa izazovima dok traži najbolji put za stvaranje sveobuhvatnih i privlačnih mogućnosti za sve građane, u okviru kolektivnog procesa, koji sa sigurnošću i ciljno može podržati inicijative direktnog društvenog napretka i ekonomskog razvoja u Crnoj Gori“.

Iz Azmont investmentsa navode da lokalne vlasti i vladine institucije vide kao partnere u pozicioniranju Crne Gore na svjetskoj turističkoj mapi.

Kontinuitet i inicijative

– Dok trenutni politički proces traje, ostatak zemlje mora nastaviti i naći put napretka, kompanije moraju voditi računa o zaposlenima i poslovati na zadovoljstvo lojalnih investitora – kazali su iz Adriatik marinasa i pozvali Vladu da obavi razgovore u okviru njihove industrije o neophodnom poslovnom kontinuitetu i inicijativama za razvoj biznisa.

– Opština Tivat je fokusirana na naše kolektivne napore da podstičemo održivi ekonomski rast i društveni napredak u saradnji sa partnerima iz javnog i privatnog sektora – kažu iz Adriatik marinasa i ističu da međunarodni investitori ulažu u destinacije koje imaju otvorene, pravedne, stabilne i proaktivne vlade.

– Ovi preduslovi postoje u Crnoj Gori, a kako parametri rasta pokazuju, bez obzira na pandemiju, Crna Gora i region Zapadnog Balkana sa mladom i obrazovanom radnom snagom i predivnom prirodom, predstavljaju atraktivnu investicionu destinaciju – kažu iz kompanije Adriatik marinas.

Oni zajedno sa partnerom, DryDocks World iz Dubaija, nastavljaju da podržavaju vladin tim u cilju završetka remedijacije u brodogradilištu Bijela, kako bi mogli da nastave sa ulaganjem u kompaniju za remont i popravku superjahti.

– Ovo pitanje i konačno usvajanje studije lokacije za tu oblast su glavni izazovi sa kojima se suočavamo. U međuvremenu, globalno tržište remonta jahti cvjeta – poručuju iz Adriatik marinasa.

Što se tiče Porto Montenegra, ne kriju stav da pažljivo osmišljen i realizovan program ekonomskog državljanstva, čija je osnovna platforma autentičan i globalno popularan, isproban i siguran investicioni proizvod u vidu nekretnina, predstavlja moćno sredstvo za podsticanje ekonomskog i društvenog razvoja u zemlji kao što je Crna Gora.

Državljanstvo

– Kada su ovakvi programi dobro povezani i u skladu sa nacionalnim planiranjem prostora, opštinskim razvojnim planovima i potrebama i motivacijom krajnjih investitora koji žele državljanstvo, da donesu sa sobom svoje vještine i investiraju u visokokvalitetne ciljeve ekonomskog razvoja i nove industrije koje ne zahtijevaju veliku infrastrukturu, trebalo bi da budu prihvatljivi društvenoj zajednici – naglašavaju iz Adriatik marinasa.

Ističu da je izazov i spora obrada zahtjeva za ekonomsko državljanstvo.

– Znamo da je postupak u toku i vjerujemo da ukoliko sofisticirani investitori i Vlada rade zajedno i ukoliko se taj program unaprijedi, može izgraditi povjerenje investitora neophodno da podstaknu druge velike investicije u Porto Montenegro i stvore prateći benefiti osnivanjem novih ekspertskih biznisa u ciljnim oblastima industrije – poručuju iz Adriatik marinasa.

Azmont investments kroz Portonovi vrijedan 800 miliona eura, od samog početka, kako su kazali Pobjedi, uspješno sarađuje sa državnim i lokalnim institucijama.

– Preduslov za uspjeh zahtjevnih investicija kao što je Portonovi jeste mnogo rada i saradnja na različitim nivoima, a mi smo zadovoljni onim što smo postigli od 2012. godine kada smo ušli na crnogorsko tržište – istakli su oni.

Portonovi je otvorio svoja vrata 2019. godine, a u potpunosti je operativan od 2021. godine, usljed ograničenja izazvanih kovidom tokom 2020. godine.

– U ovoj fazi, naš fokus je na privlačenju gostiju, posjetilaca i potencijalnih vlasnika nekretnina i radujemo

se unapređenju infrastrukture i povezanosti u cilju podrške ne samo našem projektu već i drugim važnim brendovima u Crnoj Gori. I dalje vjerujemo da ima dosta toga da se radi u ovome dijelu – kazali su iz Azmont investmentsa dodajući da lokalne vlasti i vladine institucije vide kao partnere u pozicioniranju Crne Gore na svjetskoj turističkoj mapi, posebno kao luksuzne destinacije, a time i ukupnom razvoju i unapređenju crnogorske ugostiteljske ponude.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve