Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Irena Radović kandidatkinja za guvernerku CBCG

Bila je angažovana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, a obavljala je i značajne funkcije u crnogorskoj diplomatiji

Kabinet predsjednika države Jakova Milatovića obavijestio je jutros Vladu Crne Gore da će direktoricu Investiciono-razvojnog fonda Irenu Radović predložiti za guvernerku Centralne Banke Crne Gore (CBCG).

Podsjetimo, Portal Aktuelno je još u julu pisao da je Radović najozbiljnija kandidatkinja za funkciju guvernera CBCG.

Godinama unazad na čelu CBCG je Radoje Žugić.

Predsjednik Milatović ranije je izjavio da nije zadovoljan radom CBCG, te da je bilo više kriza i afera.

Radović je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Podgorici u oblasti međunarodne ekonomije i biznisa, a magistarske studije iz međunarodnih odnosa završila je na Kraljevskom koledžu Univerziteta Kembridž u Ujedinjenom Kraljevstvu. Magistraturu ekonomskih nauka stekla na Konzorcijumu za istraživanja i obrazovanje u primjenjenoj ekonomiji (CORIPE) u Italiji 2003. godine.

Odbranila je doktorsku disertaciju na Univerzitetu Crne Gore 2009. godine, stekavši zvanje doktora ekonomskih nauka.

Bila je angažovana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, a obavljala je i značajne funkcije u crnogorskoj diplomatiji.

Za viceguvernerku Centralne banke za kontrolu bankarskog sistema, koju dužnost je obavljala uporedo s dužnošću članice Savjeta Centralne banke, potpredsjednice Investicionog komiteta Centralne banke i pridružene članice nacionalnog Savjeta za finansijsku stabilnost, imenovana je u martu 2017.

Od 2019. godine do imenovanja na mjesto izvršne direktorice Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore angažovana je kao konsultant Financial Markets International, Inc.

Radovićeva je dobitnica je zlatne medalje i povelje Univerzalne lige za javno dobro, a princ Albert II od Monaka 2014.godine ju je odlikovao ordenom Viteza reda Svetog Karla.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
15.11.2023-15:00 15:00

jel moguce..jedna neznanica..koja je iznosila tajne podatke iz Banke..bude na ovo vazno mjesto..Antidrzavnici-cetnici..su nju postavili..iz mrznje prema DPS i Guverneru G.dinu Zugicu..koji je sjajno i moralno obavljao svoj posao..Ova zena nema..iskustva..niti diplome u ovom poslu…Nova antidrzavna vlada ne radi u interesu drzave CG,,no sve neznalice..postavljaju na visokim radnim mjestima..slicno onom malom cetniku Vucinicu…

Life
15.11.2023-16:46 16:46

Evo kako je aktuelno u saradnji sa mans ubio cg ekonomiju. Beka cam je srećna guvernerka…

Deponent
15.11.2023-17:29 17:29

Irena je Roćenov kadar kako za diolomatiju tako i za bakkarski sektor on je svojevremeno postavii za ambasadorku kao i za viceguvenerku iako nije imala dana iskustva u bankardkom sektoru bez sto je imala otvoren tekuci račun u jednoj banci.

SINĐA
15.11.2023-19:59 19:59

PRAVO REŠENJE! NJENI INTELEKTUALNI DOMETI SU NAJVIŠE NA NEKOJ PRIGRADSKOJ TRAFICI ,ALI SA OGRANIČENIM BROJEM ARTIKALA.Čudnim putevima na još čudniji način dospjela je da bude i ambasador u Parizu. Zanimljivo je pomenuti jedan detalj iz njene”diplomatske” karijere.Na jednom prijemu čuvena publicistkinja i književnica BRANKA BOGAVAC došla je na prijem i u želji da upozna crnogorskog amasadora prišla je Radovićki i na nekoliko metara i tada se ispred nje ispriječio se jedan “krtolan”,snažno joj zavrnuo ruku BRANKI i isćuškao je na margine sale.Sve je to mirno Radovićka posmatrala. Ispostavilo se kasnije da je to bio Rdovićke šofer,a po potrebi i telohranitelj.… Pročitaj više »