Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Inspekcijama udarili na sjever, ministar ćuti

Kolašinci koji su se javili Portalu Aktuelno ogorčeni su zbog ovakvog odnosa zvanične Podgorice prema njima. Iako saglasni da pravila moraju da se poštuju, smatraju i da turistički inspektori dolaze u ovaj grad samo da kupe harač, dok država ništa ne ulaže u razvoj grada kao zimskog turističkog centra. O tome svjedoče i raskopane ulice, haos u saobraćaju, staze bez sistema za vještačko osnježavanje, put ka skijalištu u propadanju

Kao da nema dovoljno problema, sjever Crne Gore je ovih dana na još jednom udaru, ovog puta inspekcijskih organa. Umjesto pomoći sjevernim opštinama vlast je odlučila da im pošalje – inspekciju!

Tako se direktorica Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević, inače kadar bivšeg premijera Dritana Abazovića i njegove URA-e, pohvalila da je u vrijeme novogodišnjih praznika sve raspoložive turističke inspektore poslala u Kolašin i na Žabljak, gdje su boravili svo vrijeme a kako je sa ponosom naglasila, u pomoć su im stigle i kolege iz ostalih inspekcija!

Da li je ovo nova strategija za razvoj sjevera, koji se bori da privuče turiste iako nema dovoljno snijega, kako bi turistička privreda opstala do prvih pahulja? Vujoševićka je tako izjednačila sjeverni i primorski region, a naglasila je  i da je od naplate kazni prikupila čak 11.000 eura! Iako je to minorna cifra za državu, za privrednike sa sjevera je riječ o značajnom dodatnom trošku koji pojedinci ne mogu da izdrže.

Ana Vujošević i glavni inspektor rada Srđan Simović: Važno je da se inspekcija ustremila na sjever, da ”potpomogne” razvoj ovog i onako ugroženog regiona

Turistički poslanici sjevernog regiona su u dilemi da li je politika nove Vlade prema sjeveru da ubiraju prihode bez ulaganja, kažnjavanjem i inspekcijskim udarom ne bi li rastjerali i ono malo stanovnika koji su ostali u ovom dijelu države. Bez većih ulaganja u sjever, sa zimskim turističkim centrima bez sistema za vještačko osnježavanje, lošim putevima i ukupnom infrastrukturom, sjever je prepušten daljem uništavanju. Kolašin se, zahvaljući auto putu ali i invesiticijama kolašinskih entuzijasta, razvija uprkos pritiscima sa nivoa lokalne ali i državne vlasti. Prvo ih je lokalna uprava na čelu sa aktuelnim ministrom turizma ekologije održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem opteretila naknadama za komunalno opremanje najvećim u državi da bi ih Vujoševićka kažnjavala pojačanim inspekcijskim nadzorom.

Ministar turizma ekologije održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović nije se oglašavao ovim povodom, da zaštiti sjever od neopravdanog targetiranja turističkih inspektora. Cilj inspekcija nije kažnjavanje, posebno ne na sjeveru. Novčane kazne bi, po pravilu, trebale da budu posljednja, a ne prva mjera.

Kolašinci koji su se javili Portalu Aktuelno ogorčeni su zbog ovakvog odnosa zvanične Podgorice prema njima. Iako saglasni da pravila moraju da se poštuju, smatraju i da turistički inspektori dolaze u ovaj grad samo da kupe harač, dok država ništa ne ulaže u razvoj grada kao zimskog turističkog centra. O tome svjedoče i raskopane ulice, haos u saobraćaju, staze bez sistema za vještačko osnježavanje, put ka skijalištu u propadanju…

Vladimir Martinović poznat i kao ”Balvan”, ”Šega” i ”Osvrtaj”: Nestao iz javnosti, ministarstvo maltene ne funkcioniše, ali inspekcija redovno obilazi sjever

Posebno su ogorčeni na resornog ministra inače njihovog sugrađanina Vladimira Martinovića koji je ostavio grad u rasulu, a za dva mjeseca nije uradio ništa za turizam i sjever. Važnije mu je, kako kažu, da dijeli ekološke kese sa tabloidom Vijesti, nego da zasuče rukave i okrene se prema sjeveru koji je u njegovom resoru. Zato pozivaju ministra Martinovića da umjesto najavljene posjete Njujorku, gdje njegovo prisustvo ne znaci ništa osim trošak za državu za put i dnevnice i smještaj prevodiocu, jer Martinović kako kažu ne zna nijedan strani jezik, dođe u Kolašin i zauzme se za svoje sugrađane, kada već nije kao predsjednik Opštine.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andrija
10.01.2024-10:04 10:04

Sad kad se k…. vise ne dize, aj da pricamo o postenju!
Nije vam ovo smetalo zadnjih 30 godina?

Baba Ljube
10.01.2024-10:59 10:59
Reply to  Andrija

Smetalo je. Ali još više smeta što ovi tvoji, koji su sad zaśeli, oće da učine u samo 3 godine, na brzinu, isto ono što su ti koje ti kritikuješ učinjeli u 30 godina. A u tih zadnjih 30 godina Milo nije bio sam. Bili su tu i ovi tvoji, sa Momom na čelu. Milo se jes’ “naplastio” ali barem nije drugoj državi ništa od kulturnih i istorijskih dobara Crne Gore na “tacnu” iznio i poklonio.

Kleopatra
10.01.2024-13:52 13:52

Pitanje ovdje je ko je izvjesni L.P.Đ. i zašto se ovaj HRABRI novinar ne potpiše iza svog teksta i ostane upamćen po stručnim, naučnim i nadasve kreativnim iscrpnim tekstovima sa potpuno neprovjerenim informacijama, koji se mogu svrstati u odjeljak “zabava”?

Mile Kitić
11.01.2024-06:00 06:00

Nije u redu da postavite ovakvu fotografiju od gospodje Ane.Zena je neoisredno prije fotografisanja popila kafu i umazala se oko usta a i bolesna je od gripa bila zato su joj podocnjaci ovakvi,stice se utisak da je stalno ovakva.