Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

IMA LI U VLADI MINISTRA TURIZMA: Martinović prećutao uzimanje sredstava za turističke kapacitete

Možda se razlog za Martinovićevo ćutanje krije u činjenici da je upravo on, kao doskorašnji predsjednik Opštine Kolašin, glavni krivac za nerealizovanje  najvećeg projekta za sjever i razvoj turističkih kapaciteta - vještačko osnježavanje skijališta Kolašin 1600 i Kolašin 1450

Uprava za kapitalne projekte preusmjerila je 8.495.850 eura sa nezavršenih projekata na projekte koji su u toku, a među najvećim projektima koji neće biti završeni ove godine ponovo se našlo vještačko osnježivanje skijališta Kolašin 1600 i Kolašin 1450. Sa projekta ski-centar “Cmiljača” – Bijelo Polje preusmjerava se 189.884 eura iz razloga što nadležno ministarstvo još uvijek nije dostavilo projektne zadatke. Isti slučaj je i sa ski-centrom “Žarski” u Mojkovcu, sa kojeg se preusmjerava 62.226 eura. Sve ovo je navedeno u dokumentu na koji je Vlada Crne Gore dala saglasnost, a javnosti je ostalo nepoznato da li se ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vadimir Martinović usprotivio uzimanju sredstava sa projekata koji znače razvoj turizma i razvoj sjevera, za šta je kontroverzni ministar iz redova Demokrata zadužen.

Možda se razlog za Martinovićevo ćutanje krije u činjenici da je upravo on, kao doskorašnji predsjednik Opštine Kolašin, glavni krivac za nerealizovanje  najvećeg projekta za sjever i razvoj turističkih kapaciteta – vještačko osnježavanje skijališta Kolašin 1600 i Kolašin 1450. U informaciji koju je Vlada usvojila se precizno navodi da “sredstva sa projekta izgradnja hidrotehničke infrastrukture za potrebe ski-centra Kolašin 1600 i Kolašin 1450 sa osnježivanjem, u iznosu od 928.099 eura, preusmjeravaju se iz razloga što Opština Kolašin još nije dostavila Upravi svu potrebnu dokumentaciju za nastavak aktivnosti na realizaciji projekta”.  Tako će, „zahvaljujući“ Martinoviću, kolašinska skijališta i ovu zimsku turističku sezonu dočekati bez rezervne varijante, a turistički poslenici će ponovo zavisiti od pravog snijega, kako sezona ponovo ne bi bila ispod očekivanja.

Ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović: Vještačko osnježavanje, odnosno miniranje projekta za koji je sve obezbijeđeno zbog, kako mnogi sumnjaju, lične koristi, nije jedini grijeh Martinovića. Razrovane ulice, urbanistički haos, naknade za komunalno opremanje najveće u državi, put prema Skijalištu u katastrofalnom stanju, sve to ove sezone čeka turiste

Kada je omanuo kao predsjednik Opštine, Martinović se nije proslavio ni na početku svog ministarskog mandata. Osim što su mu preusmjerena sredstva sa svih značajnih projekata u oblasti zimskog turizma, Martinović se do sada pokazao kao anemična figura u Vladi Milojka Spajića, iako pokriva najznačajniji resor, turizam i razvoj sjevera. To što nije posjetio svoj rodni grad Kolašin na početku sezone i ne čudi, jer bi ga dočekalo ono što je ostavio Kolašincima – razrovane ulice, urbanistički haos, nedostatak parking prostora, put u katastraofalnom stanju prema Skijalištu Kolašin, koji je zamajac razvoja grada. Martinoviću očigledno neće biti puta ni u obližnji Mojkovac, obzirom na to da je dozvolio i da se preusmjere sredstva sa Skijališta Žarski, u koje su Vlade DPS-a uložile desetine miliona eura. I dok su vlade DPS-a davale Mojkovčanima, Martinović im uzima.

Da neće biti boljih dana za razvoj sjevera sa Martinovićem na čelu resora, pokazuje i podatak da su preusmjerena i sredstva sa Skijališta Cmiljača u Bijelom Polju.

Premijer Milojko Spajić će morati da uvede princip pojedinačne odgovornosti ministara, posebno u onim oblastima koje su od suštinske važnosti za Crnu Goru poptu turizma. Tek kada predstavnici državnih institucija počnu snositi posljedice za nečinjenja i pogrešne odluke, tek tada će građani sjevera dobiti nadu da će možda biti bolje, a da sjever nije zadnja rupa na svirali mladog Martinovića kojem je bilo važnije da posjeti Dubai, nego svoj rodni grad. U suprotnom, premijer Spajić će morati da plati ceh nebrige za ovaj dio Crne Gore kojem se samo uzima, a ništa ne daje.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mili milivoj
15.12.2023-14:17 14:17

Martinovic izgleda ne smije da priviri u Kolasin. Privalili su ga njegovi glasaci ,vidjeli da je obicni prevarant i lazov,pljuju ga na svaki cosak. Od kad je posto ministar nema ga u rodni gard

Zoran
15.12.2023-14:45 14:45

Uhapsiti pod hitno za sve lose sto je uradio. . On je neznalica jedna pravna a ne da bude ministar turizma. Ne unistavaj Spajicu drzavu sa ovakvim osobama.

Apptekar
15.12.2023-16:22 16:22

Martinovic i Djuro Milosevic neraskidiva veza, samo ne znam sta ih je spojilo?