Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Ponosan sam što je Izvještaj EK prepoznao napredak u oblastima koje se odnose na resor MKI

Kako je istakao, i u sektoru energetike zabilježen je napredak koji bi bio još značajniji da je usvojen Zakon o starteškim rezervama nafte koji je pripremljen, a za koji je Izvještajem data preporuka za usvajanje u narednom izvještajnom periodu, kao i za Zakon o željeznici koji je pripremljen

Veoma sam ponosan na Izvještaj EK za Crnu Goru, u dijelu koji se odnosi na resor Ministarstva kapitalnih invesiticija, koji predstavlja najbolju sastisfakciju nakon 18 mjeseci rukovođenja tim veoma kompleksnim resorom, saopštio je Ervin Ibrahimović, predsjednik BS i resorni ministar kapitalnih investicija u 43. Vladi Crne Gore.

“Po ocjeni iz Izvještaja, koji smatram realnim,u poglavlju 14 – Saobraćajna politika – u dvije prethodne godine ostvaren je izuzetan napredak pa je ocjena 2, koju smo zatekli, popravljena u prvoj godini na 3, a sada na 4. To je jedino poglavlje u kojem je zabilježen takav napredak”, kazao je Ibrahimović.

Kako je istakao, i u sektoru energetike zabilježen je napredak koji bi bio još značajniji da je usvojen Zakon o starteškim rezervama nafte koji je pripremljen, a za koji je Izvještajem data preporuka za usvajanje u narednom izvještajnom periodu, kao i za Zakon o željeznici koji je pripremljen.

“Sve ovo rezultat je tima sa kojim sam imao zadovoljstvo i čast da radim u minulom periodu i kojem se u svoje i u ime evropske perspektive Crne Gore zahvaljujem”, naveo je Ibrahimović.

Dio tima, ocjenjuje, ostao je u dva ministarstva nastala iz MKI i vjeruje da će novi menadžment prepoznati kapacitete tih ljudi.

“Crnoj Gori za brži napredak umjesto dnevnopolitičkog populizma treba posvećen rad kompetentnih ljudi kakvih ima u državnoj administraciji i koji ne smiju biti žrtve političkih turbulencija, eksperimenata ili revanšizma. Oni su, a ne političari, nosioci evropskih integracija”, zaključio je Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
10.11.2023-09:36 09:36

mOŽEŠ BITI PONOSAN I NA NIZ POGUBNIH ODLUKA PO CRNOGORSKU DRŽAVU I CRNOGORSKI NAROD, A KOJE JE DONIJELA VLADA ČIJI SI BIO ČLAN, TE SU ODLUKE ODVELE CRNU GORU DALEKO OD EVORPE, A TO ŠTO JE KA MINISTARSTVO KAPITALNIH INVESTICIJA KA NEŠTO POZITIVNO URADILO, VIDI NI SE SVAKI DAN, SVE GORIM ŽIVOTOM I SVE DALJE OD EVROPE—BRZOVOZNO! OPREM DOBRO IBRAHIMOVIĆ!