Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Podrška mjerama IRF-a u promovisanju većeg učešća žena u procesima odlučivanja

Ibrahimovića podržao program razvoja liderki ''Women on Boards'', koji realizuje Investiciono-razvojni fond u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj

Kao država imamo obavezu da radimo na stvaranju okruženja koje podstiče i podržava žene da preuzmu aktivniju ulogu u korporativnom svijetu. To uključuje podržavanje obrazovanja, mentorstva i programa za razvoj liderki kao što je IRF-ov program “Women on boards” kako bi se osiguralo da talentovane žene imaju priliku da dosegnu najviše pozicije u sferi ekonomskog odlučivanja“, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović.

On je izražavajući podršku programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja u Crnoj Gori „Women on Boards“ koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u saradji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), kazao da žene čine temeljni stub našeg društva, te da imaju snažan potencijal da doprinesu ekonomskom rastu i razvoju naše zemlje. Lider Bošnjačke strankeje uvjeren da su inkluzivni i ravnopravni ekonomski okviri ključni za izgradnju održive i bogate budućnosti za sve nas,

”Podržavamo proaktivne mjere Investiciono-razvojnog fonda koje u skladu s obavezujućim EU direktivama promovišu veće učešće žena u odlučivanju u odborima direktora velikih privatnih i javnih preduzeća. Njihova perspektiva, iskustvo i liderstvo su važni resursi za bolje strategije poslovanja, podsticanje inovacija i doprinos boljim poslovnim rezultatima”, istakao je Ibrahimović, dodajući da je posvećenost ekonomskom osnaživanju žena važan korak ka izgradnji bolje i ekonomski razvijenije Crne Gore koja koristi potencijal i talente svoje cjelokupne populacije.

U skladu sa tim, Ibrahimović je poručio da će Bošnjačka stranka podržati izmjene Zakona o privrednim društvima, koje za cilj imaju usklađivanje domaće legislative sa evropskom i poštovanje standarda koji usmjeravaju korporativne politike da funkcionišu u skladu sa konceptima održivog razvoja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve