Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Korak ka evropskom sistemu vrijednosti i načinu poslovanja

Nakon potpisivanja Sporazuma, obije strane su istakle zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dva resorna ministarstva, uz nadu da ista može biti dodatno unaprijeđena

Ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović, i ambasador Švajcarske, Urs Schmid, danas su u Podgorici potpisali Sporazum o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta između Vlade Crne Gore i Švajcarskog Saveznog Vijeća.

“Potpisivanje ovog sporazuma vrlo je značajno za crnogorske prevoznike imajuću u vidu da Crna Gora i Švajcarska nijesu u prethodnom periodu uredile odnose u prevozu putnika i tereta na bilateralnom nivou u oblasti drumskog prevoza. Crna Gora od obnove nezavisnosti želi da na bilateralnom nivou uredi prevoz putnika i tereta, kako sa zemljama regiona tako i sa evropskim državama, u skladu sa svojom politikom u ovoj oblasti”, istakao je tokom sastanka Ibrahimović.

Takođe, kako je saopšteno iz resora, Ibrahimović je istakao da MKI vodi politiku liberalizacije prevoza tereta sa svim partnerskim zemljama koje imaju sličnu politiku u međunarodnom drumskom prevozu, dok je ambasador Urs Schmid istakao da ga “posebno raduje činjenica da je potpuna liberalizacija prevoza tereta dogovorena i sa Crnom Gorom”, što znači da za obavljanje prevoza tereta između dvije države nisu potrebne dozvole, čime se ubrzavaju administrativne procedure i smanjuju troškovi.

Nakon potpisivanja Sporazuma, obije strane su istakle zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dva resorna ministarstva, uz nadu da ista može biti dodatno unaprijeđena.

“Danas potpisani Sporazum znači korak ka produbljivanju međunarodne saradnje i približavanju Crne Gore evropskom sistemu vrijednosti i načinu poslovanja”, zaključio je Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve